Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

“Πρόβλημα ηθικής ισορροπίας των μέτρων και της κοινωνικής δικαιοσύνης”

Παραδοχή Βενιζέλου στη Βουλή

Ως πρώτο μέλημα του ίδιου αλλά και του πρωθυπουργού προσδιόρισε την αποκατάσταση της φορολογικής αδικίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για πρώτη φορά στην Βουλή με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει
 επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, προσθέτοντας ότι “ξέρουμε πως υπάρχει πρόβλημα ηθικής ισορροπίας των μέτρων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι το πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού και δικό μου να αποκαταστήσουμε την αδικία. Θα δημιουργήσουμε νέο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέλος στην διαρθρωτική αδικία που δεν πληρώνουν όσοι πρέπει και πληρώνουν μόνο αυτοί που δεν πρέπει”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, δεν αποβλέπει μόνο στην στήριξη της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία. “Ό, τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες της κοινωνίας. Πρέπει να θεωρούμε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως εθνικό σχέδιο συγκρότησης”, επεσήμανε.
«Οι πολίτες είναι πικραμένοι, η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες και αγωνιούν αν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στο εισόδημα των νοικοκυριών και αν η χώρα έχει προοπτική στα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.