Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Όχι των Αγανακτισμένων σε Μεσοπρόθεσμο και κυβέρνηση



Mέχρι τα μεσάνυκτα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση, με ονομαστική ψηφοφορία, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα παραμείνουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες έξω από

 το Κοινοβούλιο.
Συντονιστείτε στο web zougla radio και δείτε live τις κινητοποιήσεις

Οι «Αγανακτισμένοι» που παραμένουν, για 28η ημέρα, μπροστά από τη Βουλή, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών», προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης και τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Μάλιστα, οι πολίτες θα στήσουν τη δική τους κάλπη, δίνοντας ψήφο «μη εμπιστοσύνης», ενώ σχεδιάζουν τον αποκλεισμό της Βουλής.

Στο συλλαλητήριο των Αγανακτισμένων θα δώσει το «παρών» η ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί της zougla.gr και του web zougla radio θα βρίσκονται στο σημείο από νωρίς το πρωί και θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, με απευθείας συνδέσεις από το κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 48ωρη απεργία στο δημόσιο, μαζί με τη ΓΣΕΕ, για τις μέρες που θα ψηφίζεται στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δηλαδή γύρω στις 28 Ιουνίου. Το πρωί, η Γ.Σ.Ε.Ε., πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των εργατικών συνδικάτων, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 2, διαμαρτυρόμενη για την ασκούμενη πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Οι πολίτες αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα, ενόσω στο εσωτερικό της Βουλής θα συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Εν αναμονή της ψηφοφορίας

Με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά να αναμένεται να διασταυρώσουν για ακόμη μία φορά τα ξίφη τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και τις αλλαγές που θα επέλθουν στο Μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έθεσαν την ψήφισή του ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου. Οι όροι και οι προσδοκίες των Βρυξελλών τέθηκαν άλλωστε επί τάπητος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί ο κ. Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μεσοπρόθεσμο-Εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή

Πολλές είναι οι πιθανότητες, το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός Νόμος να κατατεθούν μαζί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά τηρουμένων όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αφού οριστικοποιηθεί το νέο «μείγμα» των μέτρων κατά την αυριανή διαβούλευση με την τρόικα.

Τονίζεται από την κυβέρνηση ότι η ψήφιση και των δύο νομοσχεδίων πρέπει να ολοκληρωθεί ως την άλλη Παρασκευή, 1η Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για την εκταμίευση της 5ης δόσης, ύψους 12 δισ. ευρώ.