Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Δήμου Πύδνας Κολινδρού για την αποτελεσματική συνεργασία της αντιμετώπισης των έντονων βροχοπτώσεων

         Με τον καλύτερο τρόπο αντιμετωπίστηκε η πρωτόγνωρη σε ένταση βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών και αυτό οφείλεται στην άψογη
συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και στον αξιέπαινο ζήλο των στελεχών και των εργαζόμενων στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στην Πυροσβεστική  Υπηρεσία και στην Αστυνομία.
        Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά της  Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου που με τα στελέχη των υπηρεσιών της από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε όλα τα μηχανήματα έργων σε όλα τα σημεία που επλήγησαν από τη θεομηνία. Μάλιστα με μία σειρά ενεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, επιτεύχθηκε η κήρυξη του συνόλου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
        Παράλληλα με ενδιαφέρον παρενέβησαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και οι Βουλευτές του Νομού μας  κ.κ.  Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής, Στέργιος Καστόρης και Κώστας Κουκοδήμος.
          Συγκεκριμένα στις κηρυγμένες  περιοχές συμπεριλαμβάνονται : το Αιγίνιο (Μ. Γέφυρα), ο Καταχάς, ο Κολινδρός (Παλιάμπελα), η Καστανιά, το Λιβάδι, τα Ρυάκια, ο Μακρύγιαλος, η Μεθώνη, η Νέα Αγαθούπολη, το Παλαιό Ελευθεροχώρι, τα Αλώνια, η Παλαιόστανη, η Πύδνα(Κίτρος & Αλυκές), και η Σφενδάμη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού