Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης ο Δήμος Δίου – Ολύμπου – Ευχαριστήριο Μήνυμα

Από το Δήμο Δίου – Ολύμπου ανακοινώνεται ότι έπειτα από αίτημα του Δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου προς την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία
Μαυρίδου και αφού προηγήθηκε αποτύπωση των εκτεταμένων ζημιών στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, ο Δήμος κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Ιωάννη Καπάκη.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση και ταχύτατη ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.
Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για την ψυχραιμία που επέδειξαν στις δύσκολες στιγμές, την εθελοντική τους προσφορά και τη συνεργασία που παρείχαν στους εργαζόμενους του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Τέλος, ευχαριστούμε τους Βουλευτές του Νομού Πιερίας για την ταχύτατη υποστήριξη του αιτήματος στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Από πλευράς του ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τους καθαρισμούς και τις αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου και των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες στις εργασίες τους.
Θα ακολουθήσει, εντός των επόμενων ωρών, ανακοίνωση σχετικά με την δήλωση των ιδιωτικών καταστροφών και ζημιών και την καταγραφή τους, μέσω σύστασης ειδικού γραφείου για την αποδοχή των αιτημάτων και την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν.