Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Εφαρμογή Κοινωνικού Τιμολογίου – Μειώσεις 20% στα τιμολόγια ύδρευσης - αποχέτευσης

Στην εφαρμογή τιμολογίου ευπαθών ομάδων προχώρησε ο Δήμος Δίου - Ολύμπου, υλοποιώντας τη δέσμευση του Δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου
για τη δικαιότερη κατανομή των τελών ανα κοινωνική ομάδα.
Συγκεκριμένα, έπειτα από πρόταση της διοίκησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η μείωση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης σε ποσοστό 20% για τις κάτωθι ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου. Ειδικότερα:
-       Πολύτεκνοι
-       Τρίτεκνοι
-       Ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 81% και άνω
Προϋπόθεση για την ένταξη στο ειδικό τιμολόγιο απαιτείται, οι ενδιαφερόμενοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου (βεβαίωση μόνιμης κατοικίας), να αφορά μόνο την κύρια κατοικία, το συνολικό εισόδημα  απαλλαγής να ανέρχεται σε εως 20.000€ για τριτέκνους και πολυτέκνους (αυξανόμενο κατά 2.000€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο), ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 81% και άνω (Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του ΙΚΑ). Για ΑμΕΑ απαιτείται γνωμάτευση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι/δικαιούχοι, μπορούν να υποβάλουν το αίτημα με τα δικαιολογητικά τους από 1ης Δεκεμβρίου 2017 εως 28 Φεβρουαρίου 2018, ενώ θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Δήμου, συνεχίζει συστηματικά την εφαρμογή των δεσμεύσεών της με αποφάσεις και παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην αναγνώριση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Λιτόχωρο, 20 Νοεμβρίου 2017.