Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Σάρωσε η εγκληματικότητα το 2016

Τον χάρτη της εγκληματικότητας στην Ελλάδα για το 2016 περιγράφει στον απολογισμό της για το περασμένο έτος η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ομολογεί η ίδια η ΕΛΑΣ υπάρχει μετατόπιση σε «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου» με τους συντάκτες της έκθεσης να υποστηρίζουν ότι η (οριακή) μείωση στις ανθρωποκτονίες και στις ληστείες μέσα σε σπίτια επηρεάζουν περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών από ό,τι οι αρπαγές τσαντών και κινητών τηλεφώνων, οι ληστείες σε μίνι μάρκετ, περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων.
Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι στην έκθεση ενώ γίνεται ρητή αναφορά στην ποσοστιαία μείωση στις ανθρωποκτονίες, τις ληστείες σε σπίτια και καταστήματα – τους δείκτες, δηλαδή, που μειώθηκαν – όταν έρχεται η ώρα για την καταγραφή της κατάστασης στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» η αναφορά γίνεται μόνο σε απόλυτους αριθμούς και όποιος καταλάβει.
Παράλληλα αποτυπώνεται η μείωση στον αριθμό των προσφύγων που επιχειρούν να φτάσουν στην Ελλάδα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας καθώς από τις 911.471 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών που έγιναν το 2015, πέρσι ο αριθμός μειώθηκε στους 204.820.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ