Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

 Με κεντρικό σύνθημα «Εκκλησία γίνεται όταν ανοίγεται» και με πολλές επίκαιρες εκδηλώσεις εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και
Πλαταμώνος η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής», σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.



·        Την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο «Κιβωτός» του Ιερού Ναού Αγίας Άννας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου με νέους και νέα ζευγάρια, η οποία περιλάμβανε ομιλία του ίδιου και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
·        Από 4  Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» Κατερίνης,φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας. Την έκθεση επισκέφθηκαν μαθητές σχολείων και Κατηχητικών Συνάξεων. Η έκθεση αρχικώς προγραμματίσθηκε να λειτουργήσει μέχρι τις 11 Μαρτίου, αλλά λόγω μεγάλης προσέλευσης παρατάθηκε μέχρι 18 Μαρτίου. Όλοι οι μαθητές εκτός της έκθεσης φωτογραφίας παρακολούθησαν και μικρό αφιέρωμα-βίντεο για την ιεραποστολή, ενώ έλαβαν και αναμνηστικό δώρο.


·        Την Παρασκευή 3 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης, όπου πραγματοποίησε προβολή-ομιλία σε 60 μαθητές της Γ΄ τάξεως. Το ίδιο συνέβη και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου σε μαθητές της Β΄ τάξεως του 4ου Λυκείου Κατερίνης. Οι μαθητές παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο τετράδια και στιλό, που είχαν στο μεταξύ συγκεντρώσει, προκειμένου να σταλούν στην Αφρική μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής.
·        Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος έκανε ιεραποστολική διάλεξη, στα πλαίσια των εβδομαδιαίων εσπερινών συνάξεων της Ενορίας.


·        Το Σάββατο 11 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γέωργιος επισκέφθηκε δύο κατηχητικά τμήματα παιδιών λυκείου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου και στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, όπου μίλησε για την ιεραποστολή και συνομίλησε με τα παιδιά.
·        Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «ο Άγιος Φώτιος» Κατερίνης, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή σήμερα στη Μαδαγασκάρη».
·        Σε πολλά Κατηχητικά Τμήματα και Ενοριακές Συνάξεις ενηλίκων οι υπεύθυνοι διοργάνωσαν μικρές εκδηλώσεις, ενώ έγιναν πολλές αναφορές στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας.


Οι παραπάνω εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής και από το Γραφείο Νεότητας, που λειτουργούν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και άλλων Ιεραποστολικών Συλλόγων.