Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αναστάσιος Αλχαζίδης: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

  Πριν τέσσερα χρόνια τότε που ο δήμαρχος Κατερίνης κύριος Χιονίδης δεν πήρε το δέντρο που έφερε η εθελοντική ομάδα να το βάλει στην πλατεία Δημαρχείου, προφασιζόμενος
διάφορες δικαιολογίες .


Αυτό το δέντρο ήταν το μεγαλύτερο όλων που κόπηκαν εκείνη τη χρονιά από τα μέλη της ομάδας κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες στα Πιέρια Όροι κοντά στο παλιό χωριό Καταφύγι.


Ένα δέντρο που κουβαλήθηκε μέσα από οργωμένο χωράφι, φορτώθηκε με τα χέρια στο φορτηγό και ο κύριος Χιονίδης παρόλο που είχε υποσχεθεί δια του υπεύθυνου  Αντιδημάρχου του, να το βάλει στην πλατεία δημαρχείου, το άφησε στο χώρο της εμποροπανήγυρης.


Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει από την εθελοντική ομάδα κυριολεκτικά "στο παρά πέντε" πρόταση στη " Νεολαία Ποντιακών Σωματίων " του νομού μας, να τοποθετηθεί στην πλατεία Γενοκτονίας και μετά τη σχετική έγκριση από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης τοποθετήθηκε εκεί και στην συνέχεια στολίστηκε από τους νεολαίους μας.


Για κάποιους συνδημότες μας που ενδεχομένως έχουν κάποιες απορίες ή ενδοιασμούς για τη στάση του Δημάρχου μας σε ότι έχει να κάνει με τις Δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας, σας λέμε πως " αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια " εκ μέρους του Δημάρχου και κατ' επέκταση του δήμου Κατερίνης.


Ίσως και να είναι και η αιτία που φέτος μετά και το περσινό φιάσκο με τα "σπιτάκια στην πλατεία Δημαρχείου" να απολαμβάνουν οι συνδημότες μας ένα πανέμορφο θέαμα στο "Πάρκο των Χρωμάτων". Ακόμα και έτσι αγαπητοί μου συνδημότες, πιστεύω πως η εθελοντική ομάδα εξακολουθεί να πρωτοπορεί και να παραδίδει μαθήματα ! ! !


Αρκεί αυτοί που παίρνουν αυτά τα μαθήματα να μπορούν να τα βελτιώσουν προς το καλύτερο, τόσο προς την οικονομική διαχείριση όσο και στο τελικό αποτέλεσμα .

Δείτε εδώ ένα βίντεο από την τοποθέτηση του δέντρου στην πλατεία Γενοκτονίας  και μερικές φωτογραφίες από την μετάβαση και την κοπή των δέντρων στα Πιέρια . 


Χρόνια πολλά και καλές γιορτές .

Αλχαζίδης Αναστάσιος 
Δημότης Δήμου Κατερίνης