Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

 Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης και οι συνεργάτες του αισθάνονται από
καρδιάς την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που είναι η απαρχή για τη διεκδίκηση της ανάληψης της διοίκησης της Ε.Π.Σ. Πιερίας για μία νέα τετραετία.
           

Ειδικότερα θα θέλαμε να σταθούμε στην παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων
 Γ. Ολύμπιος Λόφου
Αναγέννηση Κολινδρού
Σ.Φ.Κ. Πιερικός
Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα
Ακαδημία Γιώτσα
Μ. Αλέξανδρος Τριλόφου
Θερμαϊκός Κορινού
Εθνικός Ν. Τραπεζούντας
Δίας Δίου
Πιερικός Ρυακίων
Πίνδος Α. Αγιάννη
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
Καλλιθεακός Καλλιθέας
Ελπίς Ανδρομάχης
Α.Ε. Ποσειδών Ν. πόρων
Μακεδόνες Πιερίων
Ορφέας Φωτεινών
Κεραυνός Μακρυγιάλου
Απόλλων Λιτοχώρου
Π.Α.Ε. Ποντίων 2012
Α.Ε. Περίστασης
Αετός Καταλωνίων
Διγενής Αλωνίων
Εθνικός Κατερίνης
Πρόοδος Π. Κεραμιδίου
Πιερίδες Μούσες
Πύδνα Κίτρους
Απόλλων Ράχης
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
Άρης Κοκκινοπλιτών
Γ.Α.Σ. Σβορώνου
Αναγέννηση Σβορώνου
Αναγέννηση Σφενδάμης
Ερμής Εξοχής
Ακαδημία Εντός Έδρας
Δόξα Μοσχοχωρίου
Όλυμπος Βροντούς
Ακαδημία Πλαταμώνα
Νεφέλες
Α.Ε. Δρυάνιστα
25η Μαρτίου
Ατρόμητος Κατερίνης
Ολύμπια Αρένα
Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς
Δίας Αγ. Δημητρίου

Οι οποίοι για μας αποτελούν έμπνευση και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.


Επίσης ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στους επίσημους προσκεκλημένους


Τον βουλευτή Πιερίας Κωνσταντίνο Κουκοδήμο
Την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου
Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη
Την πρώην βουλευτή Άννα Μάνη Παπαδημητρίου
Τον περιφερειακό σύμβουλο Στέφανο Μπιτόπουλο
Τους δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κατερίνης, Θεόδωρο Παυλίδη, Νικόλαο Παπαζιώγα, Αλέκο Καλτσίδη
Τον πολιτευτή Φώντα Μπαραλιάκο
Το προεδρείο του Συνδέσμου Διαιτητών
Το σώμα παρατηρητών της Ε.Π.Σ. Πιερίας



Οι οποίοι την παρουσία τους και με τον ξεκάθαρο λόγο στήριξής τους μας δίνουν αισιοδοξία και δύναμη θεωρώντας τους συνεργάτες μας για να υλοποιήσουμε το όραμά μας.
  
  
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας
Και υποψήφιος πρόεδρους της ΕΠΟ

Δημήτρης Ελευθεριάδης


 ΛΟΓΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι…Αγαπητοί φίλοι… Συνάδελφοι παράγοντες

Σε λίγους μήνες φτάνει στο τέλος, η τετραετής θητεία του Διοικητικού Συμβούλιου της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Μια  δύσκολη, αλλά παράλληλα πολύ δημιουργική περίοδος τόσο για μένα όσο και για τους συνεργάτες μου, στην οποία καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια  μέσα σε ένα αβέβαιο κοινωνικό περιβάλλων λόγο των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας .

Με γνώση, ήθος, και πολύ δουλειά απαντήσαμε στις δυσκολίες και στα προβλήματα που ταλανίζουν το Πιερικό ποδόσφαιρο.

Καταθέσαμε την ψυχή μας με στόχο να στηρίξουμε το τοπικό ποδόσφαιρο έχοντας βασικές αρχές λειτουργίας την συνέπεια, χωρίς υστεροβουλίες και το κυριότερο προσωπικές επιδιώξεις.

Το έργο μας δεν χρειάζεται να επενδυθεί με ωραία λόγια αφού όλοι το γνωρίζεται, αφού όλοι εσείς αποτελέσατε τους βασικούς συνεργάτες σε όσα πετύχαμε.

Δουλέψαμε πολύ και επιτελέσαμε έργο πολύπλευρο.

Πετύχαμε την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων υποδομών .

Αναλάβαμε έχοντας συμμετοχή από πενήντα  τμήματα και φτάσαμε σήμερα να έχουμε περισσότερα από ενενήντα .Κάθε σαββατοκύριακο διοργανώνονται περίπου σαράντα πέντε αγώνες με την συμμετοχή χιλίων πεντακόσιων παιδιών.

Με ισονομία και αξιοπιστία οργανώσαμε τα πρωταθλήματα.

Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της Διαιτησίας με εκπαίδευση, επιμόρφωση και εκγύμναση των διαιτητών.

Βοηθήσαμε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου προπονητών ξεπερνώντας τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων και οργανώσαμε σχολές προπονητών UΕFA C, UEFA B εξασφαλίζοντας και σχολή UEFA A  τον Μάιο του 2017
Μέσα από την οργάνωση της γραμματείας και της ιστοσελίδας μας εξασφαλίσαμε την άμεση και έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Θεσμοθετήσαμε νέες δράσεις με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οργανώσαμε ανακαινίσαμε και νομιμοποιήσαμε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης στις οποίες μεταστεγάσαμε τα γραφεία μας .

Σε συνεργασία με την Διασωστική  ομάδα Πιερίας και τον Ερυθρό Σταυρό εξασφαλίζαμε την  ιατρική κάλυψη σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομών αλλά και των Μεικτών ομάδων  που διεξάγονται στο Ενωσιακό κέντρο . Παράλληλα με την οργάνωση  σεμιναρίων πρώτων βοηθειών εκπαιδεύσαμε διασώστες που καλύπτουν υποχρεωτικά όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων και κυπέλου .

Το καλοκαίρι του 2015 η Πιερία έγινε το επίκεντρο όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης αφού στα γήπεδα της φιλοξενήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωταθλημα  ποδοσφαίρου U19 που έφερε στο νομό πάνω από 20.000 επισκέπτες.

Ανακατασκευάστηκαν με την βοήθεια της UEFA, της ΕΠΟ και του Δήμου Κατερίνης, οκτώ γήπεδα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στην διοργάνωση.  

Ζήσαμε στιγμές περηφάνιας και χαράς γεμίζοντας το Α’  ΔΑΚ με 5.000 κόσμο στα παιχνίδια της Εθνικής  Ελλάδος Ελπίδων με Σουηδία, Τουρκία και Πολωνία.
τρία Final For Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στο κατάμεστο αθλητικό ενωσιακό κέντρο και δυο επίσημοι Πανευρωπαϊκοί αγώνες γυναικών Ελλάδα-Γαλλία  και Ελλάδα –Ρουμανία στο Α ΔΑΚ

Η μεικτή ομάδα νέων της περιφέρειας μας την περσινή αγωνιστική περίοδο κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο έχοντας στην δύναμη της επτά ποδοσφαιριστές από τον νομό  αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η Πιερία ήταν και είναι ποδοσφαιρομάνα  



Κάναμε πολλά.

Γνωρίζουμε όμως ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι ότι γνωριστήκαμε καλά ΟΛΟΙ.

Χτίσαμε μία σχέση εμπιστοσύνης χωρίς υποκριτικές λογικές, λαϊκισμού και χαϊδέματος αυτιών, ανούσιων και  απραγματοποίητων  υποσχέσεων.
Αυτά δεν ταιριάζουν σε εμάς γι’ αυτό τον λόγο όπως πάντα απευθυνόμαστε σε σας με ειλικρίνεια ευθύτητα και εντιμότητα.
Αντιμετωπίσαμε μαζί την αδυναμία της πολιτείας να στηρίξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με μείωση της δαπάνης των  διαιτητών, καλύψαμε το κόστος διαιτησίας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος υποδομών , μειώσαμε σημαντικά τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα και στο κύπελλο, προχωρήσαμε σε δραστικές περικοπές στα λειτουργικά  έξοδα της Ένωσης.
Δεν θα ισχυριστούμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα. Αφιερώσαμε όμως όλοι μας πολύ χρόνο, παλέψαμε για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.


Αξίζουμε ακόμη περισσότερα…….

Σχεδιάζουμε και οργανώνουμε για ένα καλύτερο  αύριο
Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε :
Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αμείωτο ενδιαφέρον, με απόλυτη διαφάνεια και πνεύμα δικαιοσύνης προς τα σωματεία και τους παράγοντες.

Αναζητούμε τρόπους οικονομικής στήριξης των σωματείων μέσα από νέες καινοτόμες δράσεις. Η κατασκευή ενός γηπέδου Beach Soccer με την βοήθεια των τοπικών παραγόντων και της UEFA  στο οποίο θα φιλοξενούνται πανευρωπαϊκοί  και παγκόσμιοι αγώνες . Ένα εγχείρημα που  θα αλλάξει την ιστορία του τόπου και θα δώσει έσοδα στην Ε.Π.Σ. Πιερίας για λογαριασμό των σωματείων. Έσοδα που μπορούν να προέλθουν και μέσο  λαχειοφόρων κληρώσεων τις οποίες θα διοργανώνει η Ένωση  και τα σωματεία θα κερδίζουν ένα σημαντικό ποσοστό από την διακίνηση και πώληση των λαχνών . Ίδη αυτήν την εποχή  τρέχει μια τέτοια κλήρωση  με πολύ αισιόδοξα μηνύματα.

Με τη στήριξη της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου πετύχαμε την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής παρέμβασης και αλληλεγγύης για μέλη της αθλητικής οικογένειας που έχουν ανάγκη είναι στις βασικές μας προτεραιότητες.

Θα επιδιώξουμε την αύξηση του αριθμού των διαιτητών με νέες σχολές και θα ενισχύσουμε την εκπαίδευση και την επιμόρφωσή τους.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο προπονητών και το εκπαιδευτικό συμβούλιο της ΕΠΟ θα διοργανώσουμε  νέες σχολές.

Στόχος μας για την επόμενη τετραετία να διατηρήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης  και διαλόγου με όλους σας.

Να αναδείξουμε και τιμήσουμε τον ρόλο του παράγοντα και του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή ακόμη περισσότερο.
Να εντείνουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και να ασκήσουμε εντονότερη και ουσιαστικότερη παρέμβαση στην ΕΠΟ για να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου του τόπου μας.

Και τέλος το μεγάλο μας στοίχημα η αποπεράτωση των τριών γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα στο Ενωσιακό αθλητικό κέντρο . Ένα έργο που σήμερα βρίσκετε σε εξέλιξη αφού έχουν τελειώσει  σχεδόν όλες οι επιχωματώσεις 



Αγαπητοί φίλοι.

Πριν λίγους μήνες ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων πρόεδρων  από Ενώσεις   όλης της χώρας  μου πρότειναν να ηγηθώ μιας προσπάθειας με στόχο ένα καλύτερο αύριο στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Δέχθηκα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διότι πολύ άπλα η πρόταση αποτελεί υψίστη τιμή τόσο για το πρόσωπο μου αλλά ακόμη περισσότερο για τον τόπο μου και την ένωση που εκπροσωπώ.
Σε κάποιους δεν άρεσε ούτε η επιλογή μου ούτε και η καταγωγή μου, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος λάσπης προς το πρόσωπο μου . Γράφηκαν και ακούστηκαν πολλά σχετικά με το ποιος είμαι… από πού είμαι… με ποιον είμαι
Κοιτώντας σας στα μάτια … και επειδή δεν χρωστώ σε κανέναν τίποτε  για ότι έχω καταφέρει στο ποδόσφαιρο, θέλω να πω σε όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε πρόεδρο  στην  ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ , αλλά και να το ακούσουν όλοι όσοι  έχουν επενδύσει στην πιθανότητα να μην εκλεγώ.. 

Ο Ελευθεριάδης είναι από τον Τρίλοφο Πιερίας αγαπά τον τόπο, είναι  πολύ περήφανος για την καταγωγή του και δεν έχει κανένα επαγγελματικό συμφέρων στο νομό.

Ο Ελευθεριάδης  είναι ΠΙΕΡΙΚΟΣ και μόνο ΠΙΕΡΙΚΟΣ και το έχει αποδείξει
            
Ο Ελευθεριάδης  θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ αλλά και της Ε.Π.Ο. γιατί  πολύ  απλά  μπορεί  να λέει πολύ μεγάλα  ΟΧΙ  στην ζωή του.

Ο Ελευθεριάδης δεν είναι μόνος του… έχει σπουδαίους συνεργάτες.. ανθρώπους κοινωνικά καταξιωμένους με γνώση και πρόσφορα στο ποδόσφαιρο της Πιερίας  με διάθεση και μεράκι να προσφέρουν στον τόπο,       έχει μαζί του τον

Τον ΣΤΕΡΓΙΟ ΜΠΟΣΝΑΚΗ
Τον ΗΡΑΚΛΗ ΔΑΣΙΟΠΟΥΛΟ
Τον ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Τον ΝΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΕΚΛΑ
Τον ΣΑΒΒΑ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗ
Τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΙΟΒΑ
Τον ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
Τον ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
Τον ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τον ΝΙΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΗ



Ο Ελευθεριάδης μπορεί και αναγνωρίζει  την προσπάθεια των ικανών και άξιων παραγόντων  και χαίρεται να έχει διπλά του ανθρώπους όπως

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΔΗΣ
Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΤΟΝΤΗΣ
Ο ΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΝΕΤΑΣ
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Φίλοι μου αγαπημένοι …όλοι μαζί μπορούμε για μια ακόμη φορά…το αξίζουμε

Σας ευχαριστώ