Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Εικόνες και μελωδίες των Χριστουγέννων θα παρουσιάσουν το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30μ.μ. θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Φωτίου η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη
γιορτή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και με τίτλο «ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΒΕΒΗΚΕΝ».
 Στην εορτή θα συμμετέχουν τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας του Αγίου Φωτίου, τα οποία θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.
Στη συνέχεια η εκδήλωση θα εστιάσει στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Νοσταλγικοί ήχοι από κάλαντα ιχνηλατούν σε κάθε γεωγραφική γωνιά της Ελλάδας, αναδύοντας παραδοσιακά μουσικά αρώματα και αρμονικά συμπράττοντας με την χριστουγεννιάτικη υμνολογία. Η  Ορχήστρα και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διδασκαλία των μουσικών εκπαιδευτικών,  κ.κ. Νικόλαου Ξάφη και Δημητρίου Μπεϊνά, υπόσχονται να δημιουργήσουν παραμυθένια ατμόσφαιρα, με μήνυμα σεβασμού στην μωσαϊκού τύπου  μουσική μας  παράδοση.
Την εορτινή σκυτάλη  της εκδήλωσης παραλαμβάνει στη συνέχεια ο βυζαντινός χορός του Μουσικού Σχολείου υπό τη χοραρχία των εκπαιδευτικών κ.κ.  Λάζαρου Τσορμπατζίδη και Νικόλαου Φακαλή.
Η εκδήλωση,  ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, για να νιώσουν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.