Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ...ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ

   Ένα διαφορετικό από τους συνήθεις τρόπους γιορτής επίλεξε γνωστός φανοποιός της Κατερίνης, επί το λαϊκότερο λαμαρινάς, για να συνεορτάσει με φίλους του τη συμπλήρωση
τριάντα χρόνων συνεχούς λειτουργίας της επιχείρησής του.



  Αντί για συνάθροιση της παρέας του σε κάποιο κοσμικό κέντρο της περιοχής, ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου «ο Λάζος» στην παλαιά εθνική οδό Κατερίνης-Θεσσαλονίκης, προσκάλεσε τους συνδαιτυμόνες φίλους του στον δικό του χώρο, στο χώρο εργασίας που επί τρεις δεκαετίες διορθώνει και αποκαθιστά τις όποιες φθορές προέκυπταν στα αμαξώματα των αυτοκινήτων. Εκεί στο δικό του μετερίζι, εκεί που χρόνια τώρα ο αγαπητός μας Λάζος σφυρηλατεί παρέα με τη βαριανάσα του καθημερινού μόχθου.


  Έτσι το λαμαρινάδικο άλλαξε ...ενδυμασία , μετατρέποντας τους πάγκους της εργασίας σε τραπεζαρίες με πλουσιοπάροχα εδέσματα, ενώ οι ήχοι της σφυρηλάτησης αντικαταστάθηκαν με πολυποίκιλα μουσικά ακούσματα.


  Μάλιστα ο ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχισμένος Λάζαρος -πιο γνωστός στο πελατειακό κοινό ως Λάζος - επιβραβεύτηκε και με το βραβείο ...λαμαρίνας.


  Παρέλαβε συγκινημένος μια ιδιότυπη αλλά καλαίσθητη πλακέτα που του απένειμαν οι φίλοι του με αφορμή τα τριαντάχρονα.


  Το διαφορετικό και ξεχωριστό  βράδυ στη διαδρομή του λαμαρινάδικου εκεί σε μια γωνιά της Κατερίνης, σίγουρα αφήνει τη σφραγίδα του. Γιατί την άψυχη εικόνα που αποπνέουν καθημερινά τα σιδερικά και τα εργαλεία, τη ζέστανε η αγάπη της φιλίας και τα ευγενικά ανθρώπινα συναισθήματα συνοδευμένα με γαστρονομικές απολαύσεις και αρκετή οινοποσία.
  Πάντα τέτοια παιδιά.