Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Olympia Electronics: Επενδύει... τρέχοντας προς τις νέες τεχνολογίες

Εγκρίθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα της πιερικής βιομηχανίας. Πατέντα για φωτιστικά ασφαλείας και παραγωγή νέων προϊόντων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας

της Άννης Καρολίδου
Δύο γεγονότα έρχονται να συμπέσουν, αποδεικνύοντας ότι η  Olympia Electronics, επιχειρεί
στην αιχμή της τεχνολογίας στον κλάδο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. 
Η βιομηχανία, που συμμετέχει στην 4η διεθνή έκθεση Νανοτεχνολογίας που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, μόλις πήρε στα χέρια της την έγκριση για το επόμενο επενδυτικό που αφορά την έρευνα και υλοποίηση τεσσάρων νέων οικογενειών προϊόντων. 
Picture 0 for Olympia Electronics: Επενδύει ...τρέχοντας προς τις νέες τεχνολογίες
Η Οlympia Electronics, που πραγματοποιεί το 62,6% των συνολικών πωλήσεών της στο εξωτερικό (στοιχεία α’ εξαμήνου 2014), στη Nanotechnology EXPO14, παρουσιάζει μία δική της πατέντα για φωτιστικά ασφαλείας, συνδυάζοντας υπερπυκνωτές και νανομεμβράνες έτσι που επιτυγχάνεται  τεράστια αυτονομία.
«Το νέο επενδυτικό μας πρόγραμμα, εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1,350 εκατ. ευρώ, αφορά την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής μας υποδομής, επιδοτείται δε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού στο 40% της συνολικής δαπάνης», δηλώνει ο πρόεδρος της Εταιρείας και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δημήτρης Λακασάς.
Αυτές οι νέες πιο προηγμένες τεχνολογικά οικογένειες προϊόντων αφορούν ασύρματο σύστημα αντικλεπτικού συναγερμού, έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα πυρανίχνευσης και ηλεκτρονικό σύστημα αυτοματισμού ελέγχου φωτιστικού ασφαλείας διευθυνσιοδοτούμενου τύπου, ενώ για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί διάταξη κεντρικής μονάδας συσσωρευτών συστημάτων ασφαλείας. 
Η Οlympia Electronics, με έδρα και εγκαταστάσεις στον Κολινδρό Πιερίας, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 πέτυχε αύξηση των πωλήσεών της κατά 15%, στα 7,456 εκατ. ευρώ, ενώ ποσοστό κοντά στο 63% αφορά πωλήσεις εξωτερικού.  Η βιομηχανία εξάγει κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες, τη Δυτική Ευρώπη και στις χώρες του Κόλπου, ενώ τα ισχυρότερα προϊόντα της από πλευράς πωλήσεις είναι τα συστήματα φωτισμού ασφαλείας και τα συστήματα πυρανίχνευσης. 
Στα προϊόντα της Olympia Electronics επίσης περιλαμβάνονται συστήματα ανίχνευσης αερίων, συναγερμοί, συσκευές ελέγχου- ειδοποίησης κ.αλ.  


http://www.voria.gr