Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων για τα προβλήματα οδικής πρόσβασης από την κατασκευή του «Βόρειου Ανισόπεδου Κόμβου Κατερίνης»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Επιστολή στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και συγκεκριμένα στον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών και Κατασκευών Έργων
Παραχώρησης Πελοποννήσου, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ζητώντας την επίλυση του προβλήματος  οδικής πρόσβασης σε τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης, λόγω της κατασκευής του «Βόρειου Ανισόπεδου Κόμβου Κατερίνης».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώνει ότι μετά από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε στο σημείο,  διαπίστωσε,  ότι η κατασκευή του κόμβου στηρίζεται στην τομή της μοναδικής οδικής πρόσβασης που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής που διαμένουν μόνιμα από την ανάντι, πλέον, περιοχή του κόμβου καθώς και των εκατοντάδων αγροτών που διαμένουν στην Τοπική Κοινότητα της Περίστασης, που έχουν τα αγροκτήματα τους στην περιοχή.

«Με δεδομένη την προφορική ενημέρωση που είχαμε από την ανάδοχο αλλά και την κατασκευαστική εταιρεία, δεν  προβλέπεται εναλλακτικό σενάριο οδικής επικοινωνίας και σύνδεσης των σπιτιών  με την Περίσταση. Σας ζητούμε, να μεριμνήσετε ως αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, ούτως ώστε να υπάρξει μία σχετική τροποποίηση και άμεση ρύθμιση του προβλήματος που προκύπτει από τη μελέτη εφαρμογής και ζημιώνει την τοπική κοινωνία της Περίστασης, με την κατασκευή ενός συμπληρωματικού συνοδού έργου (π.χ. τούνελ κάτω από την έξοδο του κόμβου), στο σημείο όπου διακόπτεται η πρόσβαση στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο, το οποίο θα αποκαταστήσει την καθημερινή ταλαιπωρία όλων τον ωφελούμενων από τη λειτουργία της αγροτικής οδού κατοίκων και αγροτών», επισημαίνει στην επιστολή της προς την ΕΥΔΕ ΕΠΠΕΛ του Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τέλος,  αξιώνει να εξεταστεί το δίκαιο και ανθρώπινο- όπως το χαρακτηρίζει-αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Περίστασης – Πιερίας προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.