Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

OLYMPIA ELECTRONICS A.E.: "Τα φωτιστικά νέας τεχνολογίας με χρήση υπερπυκνωτών και μεμβράνες νανοτεχνολογίας"

Η συνεχής εξέλιξη των μέσων αποθήκευσης ενέργειας, έφερε τη νέα εποχή στον φωτισμό ασφαλείας, με την ανάπτυξη των υπερπυκνωτών. Η ταχύτατη φόρτισή τους, oi τεράστιες χωρητικότητές τους σε συνδιασμό με τον χρόνο ζωής τους και τους κύκλους φορτοεκφορτήσεων είναι πλεονεκτήματα που δεν συναντούσαμε μέχρι τώρα σε φωτιστικά ασφαλείας. 
Συνδιάζοντας τους υπερπυκνωτές και τη νανοτεχνολογία με τη χρήση νανο-μεμβρανών σε φωτιστικά ασφαλείας έχουμε τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα φωτιστικά ασφαλείας, με τα εξής χαρακτηριστικά – πλεονεκτήματα:

Τεράστια αυτονομία σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος μεγάλης διάρκειας
Γρήγορος χρόνος φόρτισης
Χαμηλή κατανάλωση από το δίκτυο
Μεγάλη διάρκεια (ζωής 10χρόνια+)
Σχεδόν καθόλου συντήρηση
Λίγα λόγια για τον τρόπο λειτουργίας του προαναφερθέντος φωτιστικού:
Η τεράστια αυτονομία του παραπάνω φωτιστικού επιτυγχάνεται με τον  εξής τρόπο:

Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος το φωτιστικό φωτίζει το χώρο με την πηγή φωτός που έχει (LEDs). Η νανομεμβράνη απορροφά τον φωτισμό από τα LEDs, έτσι ώστε όταν εξαντληθεί η αποθηκευμένη ενέργεια από τους υπερπυκνωτές, η νανομεμβράνη εξακολουθεί να εκπέμπει φως, σαν να μην έγινε διακοπή της φωτεινής πηγής του φωτιστικού. Σε ένα φωτιστικό με αυτονομία 90 λεπτών η νανομεμβράνη θα αποροφήσει τόση ενέργεια, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρέχει φωτισμό για άλλες 30 περίπου ώρες. Αυτή η αυτονομία σε φωτιστικό ασφαλείας ήταν αδιανόητη στο παρελθόν.