Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και άλλες παραβάσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για διάφορες παραβάσεις
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και άλλων παραβάσεων σχετικά με την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Πέλλας, της Πιερίας και της Χαλκιδικής, χθες (08.07.2014), συνελήφθησαν:

  • ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για διάθεση προς πώληση προϊόντων (καλαμπόκια) χωρίς άδεια υπαίθριου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.
  • τέσσερις υπήκοοι Σενεγάλης, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , για διάθεση προς πώληση διαφόρων μικροαντικειμένων και άλλων προϊόντων (ρολόγια χειρός, καπέλα, πορτοφόλια, αρώματα κ.α) χωρίς άδεια υπαίθριου π λανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή, ένας εκ των οποίων και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..
  • ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια.
Κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου τα οποία καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ θα ενημερωθούν, κατά περίπτωση και οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.