Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Γιώργος Φαρμάκης : «Συνδυασμός Ευθύνης, η μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία πολιτών» - Φωτορεπορτάζ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμός Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
 Γιώργος Φαρμάκης : «Συνδυασμός Ευθύνης, η μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία πολιτών»

Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση μέχρι σήμερα - Στην παρουσίαση του "Συνδυασμού Ευθύνης" που ολοκληρώθηκε
νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, στην Γρίτσα Λιτοχώρου


Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση υποστήριξης εξελίχθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του «Συνδυασμού Ευθύνης». Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου καταλήφθηκαν από τον κόσμο που προσήλθε να ευχηθεί νικηφόρο αποτέλεσμα στον επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργο Φαρμάκη και σε όλους τους υποψηφίους. Πολλοί μιλούσαν για κόσμο που ξεπερνούσε κατά πολύ τα 1500 άτομα.

Κατασυγκινημένος ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:


«Συνδημότισσες και συνδημότες

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία.

Νιώθω περήφανος και ευτυχής που είμαι ο επικεφαλής μιας τέτοιας ομάδας. Οι υποψήφιοι του «Συνδυασμού Ευθύνης» είναι αυτό που λέει ο λαός “καθαρό μέτωπο και καθαρό βλέμμα”.

Το κίνητρό μας για την ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το να προσφέρουμε στον τόπο που ζούμε και αγαπάμε.

Είμαστε εδώ και φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα ώθηση στο δήμοσυνεχίζοντας να είμαστε λάτρεις του Ολύμπου, της ακτογραμμής μας και όλων των μνημείων της περιοχής μας.

Η αγάπη για τον τόπο δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.

Είναι ένα έντονο συναίσθημα που προκαλεί ρίγη συγκίνησης όταν κοιτάς τις κορυφές του Ολύμπου, όταν κολυμπάς στην Ολύμπια ακτογραμμή, όταν θαυμάζεις το Κάστρο του Πλαταμώνα και βέβαια όταν περήφανος περπατάς μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Ο κάθε επισκέπτης της περιοχής συγκλονίζεται από την μεγαλοπρεπή παρουσία του Ολύμπου αλλά δεν έχει αυτό το συναίσθημα που έχουμε εμείς.

Αυτήν την έκρηξη του μυαλού και της ψυχής για τον τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και δημιουργούμε.

Αυτό το απαράμμιλο συναίσθημα της υπερηφάνιας αλλά και του χρέους απέναντι στις επόμενες γεννιές. Να συντηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τους αμύθητους θυσαυρούς της περιοχής και να την παραδώσουμε ακόμα καλύτερη στα παιδιά μας.

Εμείς δεν θυμηθήκαμε ξαφνικά το δήμο Δίου – Ολύμπου. Εδώ ζούμε, εδώ κάναμε οικογένειες, εδώ συνειδητά και αδιαπραγμάτευτα δημιουργούμε. Τη γη αυτή καλλιεργούμε, την ποτίζουμε με τον ιδρώτα μας και με τα έργα που ως δήμος κάναμε και από εδώ και πέρα διεκδικούμε, φροντίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα του συνδημότη μας.»


Ενώ αναφερόμενος στα κίνητρα που τον οδήγησαν να ηγηθεί του συνδυασμού ανέφερε:

«Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί για εμένα συνειδητή επιλογή.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που απέτυχα στην Κεντρική πολιτική σκηνή και βρήκα διέξοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν βλέπω τις δημοτικές εκλογές ως σκαλοπάτι για πολιτική σταδιοδρομία. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι μεράκι προσφοράς και ελπίδα πως μπορώ να αλλάξω τη μοίρα του τόπου μας προς το καλύτερο.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου είμαι επικεφαλής του Συνδυασμού Ευθύνης που είναι μια ομάδα άξιων και ικανών συνδημοτών μας. Στις εκλογές του Μαΐου θα κριθούμε όλοι μας. Θα μας κρίνει ο κόσμος για τις προτάσεις μας και για το όραμά μας.

Πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία, παρόλα αυτά καλό θα ήταν να κοιτάξουμε και λίγο στο παρελθόν.

Τα 3,5 χρόνια που πέρασαν, εγώ προσωπικά μαζί με πολλά μέλη της νέας δημοτικής ομάδας, επιδιώξαμε πρωταρχικά και βγάλαμε το δήμο από το αδιέξοδο που τον είχαν οδηγήσει τα συσσωρευμένα χρέη και που στην αρχή του 2011 τον είχαν φέρει στην 9η θέση των πιο υπερχρεωμένων δήμων της χώρας.  Καταφέραμε με σκληρή δουλειά, να έχουμε ένα δήμο υγιή, χωρίς πολλά προβλήματα, τα οποία είχαμε παραλάβει με την συννένωση των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια ήταν ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου που χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος υποσχέθηκε σε όλους μας πως με ομαδική δουλειά, θα καταφέρναμε να σώσουμε τον υπερχρεωμένο δήμο μας.

Οφείλω από αυτό το βήμα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια που πορευθήκαμε μαζί.»


Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη δυναμική του ψηφοδελτίου και στους στόχους του συνδυασμού παροτρύνοντας τους δημότες για πρωτιά σε όλες τις γεωγραφικές ενότητες.

«Σήμερα πια, πατάμε σε στέρεες βάσεις.

Καταθέτουμε τις κομματικές μας ταυτότητες και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας.

Κάνουμε μία νέα αρχή «παντρεύοντας» την εμπειρία με τη νιότη, τη γνώση με τη δίψα για μάθηση και δουλειά, το δοκιμασμένο και αποδοτικό με το καινοτόμο.

Εμείς είμαστε εδώ για ενώσουμε τις αρχές και τις αξίες του χθες με το σήμερα.

Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε το σήμερα με το αύριο. Η κληρονομιά που έχουμε, μας κάνει αισιόδοξους για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Η γνώση των προβλημάτων, η εμπειρία στην αντιμετώπισή τους αλλά και η θέληση για να κάνουμε πλέον πράξη τις ιδέες και τα σχέδια μας εκπορεύεται από το γεγονός ότι πλέον έχουμε - με πολλούς κόπους και θυσίες – καταφέρει να ορθοδοποδήσουμε οικονομικά.

Τώρα είναι η ώρα για τα άλλα, τα μεγάλα και τα σπουδαία.

Σας εφιστώ την προσοχή.

Ζητώ την ψήφο σας γιατί δεν πρέπει να πάει χαμένη η προσπάθεια που κάναμε.

Με σοβαρότητα και έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης ζητώ την πρωτιά, την πρώτη Κυριακή και στις 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

Ζητώ από όλους σας να δώσετε τον αγώνα τον καλό, με δυναμισμό, ενθουσιασμό και σιγουριά.

Σας ζητώ να μου έχετε εμπιστοσύνη. Ξέρετε πως ο λόγος μου είναι καθαρός και συνεπής.

Στην  εκλογική διαδικασία θα δώσουμε τη μάχη να είμαστε πρώτοι και στις 3 δημοτικές ενότητες.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Ξέρετε ότι και τις ενδείξεις έχουμε και τις αποδείξεις για αυτό.

Αρκεί από σήμερα και για τις ημέρες που μένουν να δώσουμε τη μάχη σπίτι, σπίτι.

Γειτονιά, γειτονιά.

Χωριό, χωριό.

Δημοτική ενότητα, δημοτική ενότητα.

Όπλο μας σε αυτόν τον αγώνα είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για τον τόπο μας.

Στις συμμαχίες που έκαναν οι άλλοι για να σωθούνε, έστω και για λίγο, έχουμε μία και μόνο απάντηση:

ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

Ακολουθούμε τον σχεδιασμό που κάναμε από την πρώτη στιγμή. Καλέσαμε δίπλα μας όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας. Συζητήσαμε με όλους όσους ήθελαν να συζητήσουν. Κάναμε συνεργασίες. Όλα αυτά όμως τα κάναμε με ευθύνη. Με οδηγό τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας για διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη πορευόμαστε μαζί ως «Συνδυασμός Ευθύνης».

Εμείς ως «Συνδυασμός Ευθύνης» και με αυτές τις αρχές ξεκινήσαμε, με αυτό το όνομα και με αυτές τις αρχές κερδίζουμε τη μάχη των εκλογών.

Εμείς λέμε ΝΑΙ στις συνεργασίες έχοντας θέσεις, αρχές και συνδυασμό και λέμε ΟΧΙ σε πολιτικές συμμαχίες διάσωσης.

Άλλωστε τις συμμαχίες τις κάνουν οι πολίτες και όχι οι επικεφαλής συνδυασμών.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε: Μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία πολιτών από αυτή στον «Συνδυασμό Ευθύνης» ΣΗΜΕΡΑ δεν υπάρχει!»


Ακολούθως παρουσίασε τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί.

«Η απασχόληση είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα επιδιώξουμε να δώσουμε λύσεις.

Ο τόπος μας βασίζεται κυρίως σε δύο τομείς οικονομικής δραστηριότητας, στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας ανήκουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες,  στην ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών και στην ύπαρξη μηχανισμών για τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων.   

Στην κατηγορία των υποδομών αντιμετωπίζουμε το μείζον ζήτημα των γεωργικών καλλιεργειών, το θέμα της άρδευσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επαρκείς ποσότητες νερού και δίκαιης κατανομής οικονομικών τελών.

Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία θεωρούμε ότι ηοργάνωση της παραγωγής με σύγχρονες μεθόδους, η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων με ολοκληρωμένη διαχείριση  και η συγκρότηση ομάδων παραγωγών με καθετοποιημένες υπηρεσίες παραγωγής, συσκευασίας και διακίνησης μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας με επακόλουθο την σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών.

Σε ότι αφορά τη διάθεση των προϊόντων πρωταγωνιστούμε στο να διατίθενται πρωταρχικά σε όλες τις τουριστικές μονάδες της περιοχής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό και πρεσβευτές των προϊόντων μας στους τόπους καταγωγής των επισκεπτών της περιοχής μας. Με τα κατάλληλα εργαλεία Marketing δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση θέσης στον παγκόσμιο χάρτη του αγροδιατροφικού τομέα.

Ειδικότερα προχωρούμε άμεσα σε λειτουργία αυτοτελούς τμήματος Αγροτικής Υποστήριξης.  Το τμήμα αυτό είναι αρμόδιο για την προστασία και ανάπτυξη:

  • της φυτικής παραγωγής,
  • της ζωικής παραγωγής,
  • της αγροτικής οικονομίας,
  • της αλιείας,
  • την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου για την βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων,
  • την προστασία του καταναλωτή,
  • και την σύνδεση του αγροτικού τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα το τμήμα αυτό είναι επιφορτισμένο με την έρευνα και αξιοποίηση κοινοτικών επιδοτούμενων προγραμμάτων επιμόρφωσης με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας καθώς και επιδοτήσεων για την ανάπτυξη εξωστρέφειας από πλευράς επιχειρήσεων.

Στην προσπάθεια μας αυτή αποζητούμε και την συμμετοχή των φορέων και οργανώσεων των ενδιαφερομένων, μια και επιδιώκεται οι δράσεις του τμήματος να έχουν άμεσα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα την ενθάρρυνση για τη δημιουργία μονάδων τυποποίησης βοτάνων και αρωματικών φυτών καθώς και του γνωστού για τις θεραπευτικές του ιδιότητες «τσάι βουνού» ή τη δημιουργία πολυμετοχικής μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων με πιθανή συμμετοχή του Δήμου.

Ο τουρισμός στο δήμο αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα, τόσο από άποψη επενδυμένων ιδιωτικών κεφαλαίων, όσο και από άποψη απασχόλησης.

Τα έργα υποδομής είναι σύνθετα και απαιτούν τη συνεργασία όλων σχεδόν των υπηρεσιών του Δήμου, μια και περιλαμβάνουν τη συντήρηση του οδικού δικτύου, την καθαριότητα των οικισμών και των ακτών, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός των τουριστικών οικισμών, τη μέριμνα για επιπρόσθετη ιατρική φροντίδα κατά την διάρκεια της περιόδου τουριστικής αιχμής, υπηρεσίες πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, καθώς και μέριμνα για την ασφάλεια και τη νομιμότητα.

Μείζον ζήτημα αποτελεί και η τουριστική ταυτότητα του Δήμου. Ο Δήμος συνδυάζει την ακτογραμμή με τις μονάδες κυρίως καλοκαιρινού τουρισμού, ήλιος- θάλασσα, με σημαντικά αρχαιολογικά, βυζαντινά και ιστορικά μνημεία, όπως το κάστρο του Πλαταμώνα, ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου, τα Λείβηθρα και τα διάφορα επισκέψιμα μοναστήρια. Επιπρόσθετα διαθέτει και μοναδικό φυσικό περιβάλλον με προεξέχοντα τον Όλυμπο, στοιχεία που προδιαγράφουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, πέρα από τον υφιστάμενο τουρισμό των καλοκαιρινών μηνών και τουρισμό εναλλακτικών και θεματικών μορφών, όπως είναι ο περιπατητικός, ο ορειβατικός, ο τουρισμός περιπέτειας,  ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός κλπ.

Για τον σκοπό αυτό ξεκινάμε τη λειτουργία αντίστοιχου τμήματος Τουρισμού, με σκοπό την εκπόνηση μακρόχρονου σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει και τις ενέργειες προβολής και προώθησης του Δήμου, στα πρότυπα επιτυχημένων προορισμών του εξωτερικού. Φυσικά με την ενεργή συμμετοχή όλων των επαγγελματιών του τουρισμού.

Οι ενέργειες του φορέα αποσκοπούν κυρίως στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση επισκεπτών από άλλες χώρες. Το τμήμα αυτό έχει και την αρμοδιότητα να συνεργάζεται με αντίστοιχα τμήματα όμορων Δήμων, την Περιφέρεια, τους κρατικούς φορείς κλπ, όπως επίσης και στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κοινοτικών επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Επιδίωξη  μας είναι όλοι, άνεργοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες να νοιώθουν το Δήμο δίπλα τους συμπαραστάτη και αρωγό στις προσπάθειες τους

Οι Βασικές υποδομές είναι, το αυτονόητο καθήκον μας

Τα έργα βασικών υποδομών όπως το οδικό δίκτυο, οι συγκοινωνίες, η καθαριότητα και ο φωτισμός είναι αυτά που αποτελούν τη βάση για την εξέλιξη και την ορθολογιστική ανάπτυξη του Δήμου. Οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν ενισχυθεί με 3 νέα

απορριμματοφόρα, 1 σάρωθρο-πολυμηχάνημα και είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα. Στόχος μας πλέον η δημιουργία μονάδας άμεσης αποκατάστασης βλαβών στο φωτισμό.»



Στη συνέχεια ανέφερε τα σημαντικότερα έργα που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται  στο τελικό στάδιο έγκρισης.

«Επιδίωξη μας επισήμανε ο κος Φαρμάκης είναι όλες οι γεωγραφικές ενότητες του Δήμου να αναπτύσσονται ταυτόχρονα δημιουργώντας πρότυπες συνθήκες διαβίωσης, σε έναν τόπο για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι που ζούμε εδώ.»

Μέσα σ’ ένα κλίμα ενθουσιασμού και διακοπτόμενος συχνά από θερμά χειροκροτήματα συνέχισε με την παρουσίαση του κοινωνικού έργου και τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

«Φίλες και φίλοι, στα δύσκολα είμαστε παρόντες

Ο Δήμος μας έχει μακρά παράδοση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την προάσπιση της υγείας του πολίτη, την κοινωνική φροντίδα, την κοινωνική συνοχή και την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών του. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό μας πρόσωπο, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό δημοτών.

Η υποστήριξη της οικογένειας που αποτελεί κύτταρο υγιούς ανάπτυξης και δημιουργικότητας είναι για μας ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Απαντάμε έμπρακτα δίνοντας λύση στην ανάγκη ασφαλούς και δημιουργικής φύλαξης των παιδιών σε σύγχρονους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στελεχωμένους με επιστημονικό προσωπικό. Παράλληλα συντηρούμε και ανακαινίζουμε τις υπάρχουσες παιδικές χαρές σε κάθε γεωγραφική ενότητα του Δήμου.

Δημιουργούμε Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε κάθε Δημοτική Ενότητα όπου συνδυάζουμε τις υπηρεσίες κοινωνικού παντοπωλείου με τις υπηρεσίες εθελοντικής τράπεζας χρόνου, όπου συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, όπου όλοι οι Δημότες μας αισθάνονται ασφαλείς και κανείς δεν μένει αβοήθητος στο πρόβλημα και την ανάγκη του.



Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και απαιτεί την φροντίδα μας

Το περιβάλλον αποτελεί πηγή ζωής και συντίθεται και επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους, γι αυτό απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η διατήρηση βιώσιμου περιβάλλοντος με εξοικονόμηση πόρων αποτελεί σημαντική επιδίωξη μας.

Στην κατεύθυνση αυτή φροντίζουμε για τη συντήρηση των χώρων πρασίνου με βάση τα επιστημονικώς αποδεκτά πρότυπα, αξιοποιούμε τους ελεύθερους χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου και επιδιώκουμε την παραχώρηση της διαχείρισης εγκαταλειμμένων χώρων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων σχεδιάζοντας ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπλασης και αναζωογόνησης.

Επιδίωξη μας είναι ο Δήμος μας να λειτουργεί με πρότυπα οικολογικής ανάπτυξης και διαχείρισης φυσικών πόρων.»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του σήμανε προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του Δήμου για συστράτευση προς την τελική νίκη

«Φίλες και φίλοι,

Είναι πολύ φυσιολογικό να έισθε στεναχωρημένοι και πικραμένοι από την οικονομική κρίση στην χώρα μας. Και εγώ είμαι στεναχωρημένος και πικραμένος. Στα δύσκολα όμως δεν τα βάλαμε κάτω. Δεν τα παρατήσαμε όταν άλλοι δήμοι έβαζαν λουκέτο και έκλειναν τα σχολεία τους. Διαχειριστήκαμε την καθημερινότητα με χαμηλούς τόνους κοιτώντας την ισσοροπία στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Καταφέραμε και κάναμε ένα βήμα. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να «κάνουμε ένα άλμα πιο γρήγορο από την φθορά» που λέει και ο ποιητής.

Σας καλώ όλους, από την Νέα Έφεσσο έως τους Πόρους να υπερψηφίσετε τον «Συνδυασμό Ευθύνης».

Σας καλώ όλους, να δώσετε δύναμη στη δύναμη μας και το όραμά μας και να είστε σίγουροι πως μαζί θα δρέψουμε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς. Για εμάς ο δήμος μας είναι ένα σημείο αναφοράς της αγάπης και της προσφοράς στον τόπο μας, στα χωριά μας, στους ανθρώπους μας, σε όλους εσάς.

Σας ζητώ να είστε μαζί μου γιατί κι εγώ μαζί σας είμαι. Να είμαστε όλοι μαζί στη νέα εποχή που ξημερώνει στο δήμο Δίου – Ολύμπου. Για να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο για καλύτερες μέρες.

Σας ζητώ να είστε δίπλα μου, με δυναμισμό, αισιοδοξία και χαμόγελο απέναντι στη μιζέρια και στη γκρίνια των άλλων.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Τα χρόνια που ασχολήθηκα με τα κοινά είναι πολύ φυσιολογικό να έκανα και λάθη. Άλλωστε όποιος κυβερνά κάνει λάθη. Σε αυτόν τον αγώνα θέλω να με στηρίξετε ώστε και λάθη να μην κάνω και να προστατέψετε από κάθε είδους κακοτοπιά.

Με ξέρετε τι άνθρωπος είμαι.

Αγαπώ με πάθος τον τόπο μου, στηρίζω με επιχειρήματα τις ιδέες μου.

Όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω.

Νιώθω την ανάγκη να σας ζητήσω να ψηφίσετε τον συνδυασμό μας με καρδιά και αποφασιστικότητα.

Θέλω να πιστέψετε όλοι σας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

Πάμε μαζί, με νέες ιδέες, νέες δυνάμεις και νέους ανθρώπους

Πάμε μαζί, να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα

Πάμε μαζί, να σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα τον τόπο μας

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και όλους εσάς.

Αυτόν τον αγώνα να είστε σίγουροι πως θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί.

Αισθάνομαι πως σας χρώστω δυο λόγια από καρδιάς.

Δεν ξεχνώ πόσο με στηρίξατε όλο αυτά τα χρόνια.

Δεν ξεχνώ τους συνεργάτες μου.

Δεν ξεχνώ ποτέ τα δύσκολα που περάσαμε

Δεν ξεχνώ ποτέ αυτά που μας δένουν και μας ενώνουν

Και δεν θα ξεχάσω ποτέ την σημερινή σας παρουσία στο κάλεσμα ευθύνης που σας απεύθυνα. Ούτε θα ξεχάσω την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας

Περήφανοι κάτοικοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου,

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη για να σας υπηρετήσω!

Ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς!»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων του Συνδυασμού.