Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Προγραμματική συνάντηση του Βαγγέλη Λαγδάρη στο Κίτρος

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία
Προγραμματική συνάντηση Δ.Ε. Πύδνας
«Προτεραιότητα η καθημερινότητα – Ανταποδοτικότητα των επενδύσεων στην τοπική οικονομία»

Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα σε Κίτρος, Αλώνια, Σφενδάμη και
Παλιόστανη και τον στρατηγικό σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην 5ετία που έρχεται, συζήτησαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο στη Δημοτική Ενότητα της Πύδνας, παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη.


Πρωταρχικό θέμα, που απασχολεί τους αγροτικούς πληθυσμούς της περιοχής είναι αυτό της άρδευσης, αλλά και της ύδρευσης. Γι’ αυτό συζητήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες που υπάρχουν, για εφαρμογή του τηλε-έλεγχου, αξιοποίηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν κατασκευή δεξαμενών, αλλά και την πιθανότητα να γίνουν νέες γεωτρήσεις, φίλτρα και πομόνες.
Στην ευρύτερη πολιτική που θα χαράξει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία ως διοίκηση, αναφέρθηκε ότι πρέπει να αποτελεί βάση η Κοινωνική Πολιτική, με διατήρηση και επέκταση των σχετικών δομών. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα κάθε επένδυση που θα γίνεται να έχει ανταποδοτικότητα στην τοπική οικονομία. Άλλος βασικός παράγοντας είναι η εφαρμογή καλών πρακτικών και νέων τεχνολογιών στην εξυπηρέτηση του δημότη.


Ακόμα, κατά την συζήτηση τονίστηκε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με όποιο τρόπο μπορεί να συνδράμει ο δήμος, παρότι η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη χώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν διαχειρίζεται τις δομές υγείας εντός των ορίων της. Αυτό που τονίστηκε μεταξύ άλλων είναι ότι θα πρέπει να παρέχει όποιες υλικοτεχνικές διευκολύνσεις μπορεί και να προάγει την προσφορά σε εθελοντική βάση.
Τέλος, στα επί μέρους προβλήματα καταγράφηκαν ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές, αγροτική και οικιστική οδοποιία, αλλά και η έλλειψη αυτονομίας των τοπικών κοινοτήτων μέσω των συμβουλίων και των προέδρων. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση έδειξαν αποφασιστικότητα να εργαστούν στο πλευρό του Βαγγέλη Λαγδάρη, προσφέροντας στα κοινά και εισάγοντας τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού σε μια νέα εποχή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ