Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Νιόβης Παυλίδου στη Χαλκιδική

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Αδιάφορη διοίκηση, ανύπαρκτη αντιπολίτευση στην Περιφέρεια

«Η αδιαφορία της διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και η ανυπαρξία στιβαρής αντιπολίτευσης είχαν ως αποτέλεσμα μία περιοχή με τεράστιες
δυνατότητες, όπως είναι η Χαλκιδική, να υστερεί σοβαρά σε έργα υποδομής αλλά και σε έναν ενοποιημένο στρατηγικό σχεδιασμό περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης».
Τη θέση αυτή διατύπωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, νωρίς το απόγευμα, στα μέσα ενημέρωσης της Χαλκιδικής.
«Είναι αδιανόητο να μην έχει ολοκληρωθεί το θέμα του οδικού δικτύου σε μία περιοχή με τόσο μεγάλη μετακίνηση τουριστών» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου. «Η κατασκευή του δρόμου Ποτίδαιας- Κασσανδρείας δημοπρατήθηκε από το 2010 με χρήματα του ΕΣΠΑ και δυστυχώς έχει καθυστερήσει με ευθύνη της Περιφέρειας. Θα πρέπει, όμως, να καταλάβουν όλοι ότι οι σύγχρονοι και ασφαλείς οδικοί άξονες καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης στις ξενοδοχειακές μονάδες είναι βασικές προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη μίας περιοχής».


Παράλληλα η κα Παυλίδου επισήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός συνολικού τουριστικού «πακέτου» που θα προβάλει, ενοποιημένα, όλες τις μορφές τουρισμού αφού η Χαλκιδική έχει το προνόμιο να διαθέτει όχι μόνο ψυχαγωγικό αλλά και θρησκευτικό και ιαματικό τουρισμό, αξιώσεων.
Επίσης η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου υπογράμμισε ότι η έλλειψη στρατηγικής και στιβαρών αποφάσεων στέρησε από τη Χαλκιδική τη δυνατότητα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα που θα μπορούσε να συμβάλει αποτελεσματικά στην ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια της περιοχής.
Στη συνέντευξη τύπου η κα Παυλίδου παρουσίασε την υποψήφια αντιπεριφερειάρχι Χαλκιδικής Ρούλα Μυκωνιάτη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Η περιοδεία της κας Παυλίδου στη Χαλκιδική ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, ένα πρότυπο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών κέντρο, το οποίο, ωστόσο, όπως εξήγησε ο γιατρός Νίκος Καραμήτσιος, λόγω της κρίσης, υστερεί στη στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από την κα Μυκωνιάτη, η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου επισκέφθηκε το κέντρο της Νέας Καλλικράτειας όπου ο αντιδήμαρχος Κώστας Πασαλής και πολίτες από τους γύρω οικισμούς, της έθεσαν το άλυτο, επί χρόνια, οικιστικό πρόβλημα της περιοχής.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πολεοδομική μελέτη και θα φροντίσει να βρεθεί λύση για το θέμα της σχεδίασης και νομιμοποίησης του οικισμού στο πλαίσιο μίας ευρωπαϊκής λογικής.


Ακόμη η κα Παυλίδου συζήτησε με τους κατοίκους το τεράστιο πρόβλημα με το νερό και της καθυστέρησης στην κατασκευή φραγμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής υποχώρηση του εδάφους σε όλο το παραλιακό μέτωπο.
Αμέσως μετά, όλα τα μέλη του συνδυασμού έκαναν βόλτα στην αγορά της Νέας Καλλικράτειας και συνομίλησαν με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.
Στη συνέχεια η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» συναντήθηκε με επιχειρηματίες της Νέας Τρίγλιας ενώ είχε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση και με μία πολυπληθή ομάδα γυναικών. Στις γυναίκες της Ν. Τρίγλιας, τόσο η κα Παυλίδου όσο και η κα Μυκωνιάτη, εξήγησαν ότι για τους «Πολίτες Μπροστά» η συμμετοχή των γυναικών είναι επιλογή και όχι αναγκαία ποσόστωση.
«Δεν είναι τυχαίο» υπογράμμισε η κα Παυλίδου «ότι στον συνδυασμό μας, εκτός από μένα που είμαι γυναίκα υποψήφια περιφερειάρχις, γυναίκα είναι και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχις Χαλκιδικής ενώ υπάρχουν και άλλες δύο γυναίκες ως επικεφαλής σε δύο αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες. Για μας, οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, προσφέροντας με τις έξυπνες ιδέες, την σύνθετη σκέψη τους και το πρακτικό τους πνεύμα».
Τέλος η κα Παυλίδου επισκέφθηκε την Καλλιθέα όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και με οδηγούς ταξί οι οποίοι έθεσαν διάφορα προβλήματα σχετικά με την έκδοση αδειών ταξί στη Χαλκιδική.