Κυριακή 4 Μαΐου 2014

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ποδηλάτες της Πιερίας να δώσουν το μαζικό παρών την Κυριακή 11 Μαΐου 2014
και ώρα 11:00 (αναχώρηση στις 11:30) στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας ενεργά στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από 40 πόλεις της Ελλάδας.
Η διαδρομή θα είναι Κατερίνη - Παραλία - Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εφόσον επιτηρούνται από κάποιον ενήλικο. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε νερό, καπέλο για τον ήλιο και ό,τι ο καθένας θεωρεί απαραίτητο.
Για 7η διαδοχική χρονιά, οι ποδηλάτες του νομού (και όλης της Ελλάδας) συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται για την αδιαφορία των υπευθύνων, των αρμόδιων αρχών και φορέων. Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας  έχει κατά καιρούς ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε «πεταλιά». Για τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ψηφοφόροι αυτού του νομού που επιλέγουν την μετακίνηση με ποδήλατο. Σχετικές μελέτες για την περιοχή μας «ανατίθενται», μελέτες ακυρώνονται ή αγνοείται η τύχη τους και καθυστερούν. Η προεκλογική περίοδος, την οποία διανύουμε, δίνει το έναυσμα στους επίδοξους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες να εκφράσουν συμπάθεια και σύμπνοια στα αιτήματα των ποδηλατών, παράλληλα δίνει το έναυσμα στους λάτρεις του ποδηλάτου να «ορθώσουν το ανάστημά τους» και να απαιτήσουν μαζικά πράξεις και όχι υποσχέσεις που χάνονται στο χρόνο και την γραφειοκρατία μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να «παίζει» με την ζωή μας. Απαιτούμε τα αυτονόητα. Διεκδικούμε τον χώρο που μας αναλογεί στην πόλη όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.
Φέτος η φωνή μας οφείλει να είναι περισσότερο δυνατή από ποτέ. Με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ζητάμε:
- Κατασκευή ενός άρτιου και λειτουργικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και θέσεων στάθμευσης στην Κατερίνη και τις περιοχές γύρω από αυτήν καθώς και σε κάθε παραθαλάσσιο μέρος του νομού.
- Μεταφορά των ποδηλάτων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ
- Προτεραιότητα στον πεζό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο ποδήλατο.
- Ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας για όλο τον πολεοδομικό ιστό της Κατερίνης
- Ένταξη του ποδηλάτου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε έργου υποδομής
- Διαφήμιση κι εκπαίδευση για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου αντί του αυτοκινήτου
- Αποτελεσματική αντιμετώπιση των ποδηλατοκλοπών
Η ετήσια, 3ήμερη γιορτή του ποδηλάτου ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής 9 Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11/5 με την ποδηλατοπορεία. Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις, να οργανώσουμε δυναμικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Εκ του Δ.Σ.