Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Φυλακές Νιγρίτας, το Ελληνικό Αμπού Γκράιμπ, έβλαψε την εικόνα μας ως κράτους δικαίου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Εικόνες φρίκης και ανθρώπινου εξευτελισμού από τα μεσαιωνικά βασανιστήρια τύπου Αμπού Γκράιμπ ελληνικής εκδοχής που υπέστη ο Αλβανός υπήκοος  και κατάδικος Καρέλι από
σωφρονιστικούς υπαλλήλους στίς Φυλακές Νιγρίτας  αντικρίζει  στο διαδίκτυο  κανείς,τόν εδειραν και τόν βασάνισαν ομαδικά και διαδοχικά, ανελέητα μέχρι θανάτου  και στήν συνέχεια αφού διεκπεραίωσαν τό εργο τους τόν πέταξαν μισοπεθαμένο στό κελί του,ενώ ήταν πισθάγκωνα δεμένος, τόν εξόντωσαν και αποδόθηκε πρόωρα η Δικαιοσύνη με αυτοδικία πρίν από τους φυσικούς Δικαστές με τον πλέον άνανδρο και απάνθρωπο τρόπο.
Oμως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι δημόσιοι λειτουργοί εκπροσωπούν την πολιτεία ,οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα ολων ανεξαιρέτως των κρατουμένων ανεξάρτητα απο την φύση του αδικήματος που διέπραξαν, και με αυτήν τήν αποτρόπαια πράξη τους μας εκθέτουν διεθνώς,σαν νομικός  υπερασπιστής και Ελληνας ντρέπομαι για αυτό το κατόρθωμα τους.
Η ατιμωρησία και η ασυλία που το πολιτικό σύστημα υπέθαλψε ,  όσων βιαοπραγούν σε βάρος κρατουμένων  στα σωφρονιστικά καταστήματα και ποδοπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους πρέπει να λάβει τέλος.
Ο Αλβανός βαρυποινίτης και κακοποιός που αφαίρεσε την ζωή του 46 χρονου Σωφρονιστικού Υπαλλήλου στις Φυλακές Μαλανδρίνου με βίαιο τρόπο επρεπε μέ βάση τον άγραφο νόμο της φυλακής να λογοδοτήσει  και να τιμωρηθεί ανάλογα της πράξης του, πρίν προσαχθεί  να δικασθεί ενώπιον της  Δικαιοσύνης,αλίμονο αν επιβάλλεται προκαταβολικά ποινή με εκδικητικό τρόπο από τούς φύλακες των εγκληματιών. Αυτή η πρακτική να ξυλοκοπούνται η να κακοποιούνται βάναυσα και να βιώνουν το εξπρές του Μεσονυχτίου συνάνθρωποι μας Ελληνες η αλλοδαποί  κρατούμενοι ανεξαρτήτως του κακουργήματος που τέλεσαν  , που εχουν προφυλακισθεί  η εκτίουν ποινή φυλάκισης  από σωφρονιστικούς υπαλλήλους η συγκρατουμένους ,χωρίς αυτο να αποκαλύπτεται και να λογοδοτούν  ,δεν ταιριάζει με τον νομικό και δικαικό πολιτισμό μας και πρέπει  επιτέλους να εκλείψει. και να παταχθεί παραδειγματικά.
Βασίλης Νουλέζας.δικηγόρος.Μέλος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.