Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τον έπιασαν στα πράσα: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΒΙΑΖΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
«Ο συλληφθείς είναι προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης. Μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του εκβίαζαν έναν ιδιοκτήτη βιοτεχνίας και του ζητούσαν 25.000 ευρώ προκειμένου να μην του επιβάλουν
πρόστιμο ύψους 100.000€».

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, αναφερόμενος στη σύλληψη του προϊσταμένου τμήματος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Ο.Ξ. 

Πρόκειται για πολύ γνωστό πράσινο συνδικαλιστή, ο οποίος εκλεγόταν επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ.

Η σύλληψη σημειώθηκε χθες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός ιδιοκτήτη μιας βιοτεχνίας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο προϊστάμενος σε συνεργασία με δύο ακόμη υπαλλήλους του ΣΔΟΕ τον εκβίαζαν προκειμένου να μην του επιβάλουν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Ο έλεγχος και ο εκβιασμός


Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ -συνάδελφοι του προϊστάμενου- επισκέφθηκαν την επιχείρηση και σε έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας διατηρούσε διπλά βιβλία.

Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την λογίστρια του, η οποία αφού μετέβη στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να «ανέλθει» στις 100.000 ευρώ, απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες η απαίτηση διαμορφώθηκε στο ποσό των 25.000 ευρώ. 

Η σύλληψη

Εν συνεχεία ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό.

«Κλείστηκε σήμερα ένα ραντεβού. Ο καταγγέλλων είχε δώσει στη λογίστρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τα χρήματα προορίζονταν για τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ. Τόσο η λογίστρια όσο και οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Πλούσιο «συνδικαλιστικό» έργο

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω στέλεχος του ΣΔΟΕ, είναι ιδιαίτερα γνωστό στους
κόλπους των εφοριακών καθώς αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

«Έχει υπηρετήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα υπηρετούσε στη Ζ’ ΔΟΥ και αργότερα μετατέθηκε στο ΣΔΟΕ. Έχει πλούσιο συνδικαλιστικό έργο, καθώς εκλεγόταν επί σειρά ετών με την ΠΑΣΚΕ» σημειώνουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης.

Άμεση παρέμβαση των εφοριακών

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr