Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

1000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν τον επόμενο χρόνο στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας...

...μέσα από το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) μέσω του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. 
Κατατέθηκαν 3.553 επενδυτικά σχέδια, που θα αξιολογηθούν ως το Σεπτέμβριο και θα
αρχίσουν να χρηματοδοτούνται μέχρι το τέλος του έτους. Μία στις τρεις προτάσεις (35%) αφορούσε σχέδιο σύστασης νέας επιχείρησης.

Επίσης, για πρώτη φορά έδειξαν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον να χρηματοδοτηθούν υφιστάμενοι και εν δυνάμει επιχειρηματίες από τους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας πλην της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στα προηγούμενα προγράμματα η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτικών σχεδίων (ακόμη και 90%) προήρθε από το νομό Θεσσαλονίκης, τώρα η αναλογία Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων έξι μηνών ήταν σχεδόν 50 - 50.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ), Σπύρος Σκοτίδας, με αφορμή την ολοκλήρωση της προθεσμίας παραλαβής των προτάσεων και υποβολής των φακέλων από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Όπως υποστήριξαν, η αξιολόγηση των προτάσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των σχεδίων μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με τον κ. Σκοτίδα, υπάρχει πιθανότητα να εγκριθούν ακόμη και οι μισές προτάσεις, μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, όταν εγκρίθηκαν μία στις έξι ή μία στις επτά. 

Ενδιαφέρον για εμπόριο - υπηρεσίες


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

www.rthess.gr