Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου.
Θα  προστατέψουμε δυναμικά την Πλατεία που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής, αθλοπαιδιών αριστερά στην Παραλία,
δεν θα μετατραπεί σε χώρο  στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Η δημοτική Αρχή Κατερίνης οφείλει να προστατεύσει ένα κοινό δημόσιο αγαθό.

Είναι πράγματι επιτακτική ανάγκη η δημοτική αρχή Κατερίνης να μεριμνήσει για την άμεση κατασκευή ΜΌΝΙΜΟΥ χώρου στάθμευσης ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΩΝ στην Παραλία Κατερίνης, απόλυτα φυσιολογικό και εύλογο το αίτημα των ξενοδόχων, πλην όμως δεν προσδιορίζουν που ακριβώς εννοούν απ΄τήν αριστερή πλευρά. Διότι αν εννοούν την κατάργηση της Πλατείας έναντι της οδού Βενιζέλου, πού αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλοπαιδιών, μάς βρίσκουν εντελώς ,κατηγορηματικά αντίθετους, και τούς υπενθυμίζουμε έχει ασκηθεί Προσφυγή πού εκκρεμεί η εκδίκαση της ενώπιον τού ΣτΕ, με την οποία ζητείται η ακύρωση της τροποποίησης του ΣΧΟΟΑΠ ,μίας μάλλον απαράδεκτης, εγκληματικής για το περιβάλλον και μη νόμιμης απόφασης πού έχουμε προσηκόντως προσβάλλει ασκώντας ένδικο μέσο, που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή εν πλήρει αγνοία μας. Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε σθεναρά στην υποκρυπτόμενη βούληση και πρόθεση της δημοτικής Αρχής να μετατρέψει αυτήν την όμορφη Πλατεία πρασίνου και αναψυχής σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης λεωφορείων και Ι.Χ. που θα έχει συν τοις άλλοις, πέραν από την συνεχή και ανυπόφορη όχληση μεταμεσονυκτίως, καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον ,πέραν από την απέραντη ασχήμεια και ακαλαισθησία που συνεπάγεται αυτή η ανορθόδοξη και βίαιη αλλαγή, καθώς πρόκειται για αναπτυσσόμενη ραγδαία τουριστική περιοχή. Θα κινητοποιήσουμε και άλλους θιγόμενους ξενοδόχους και την τοπική κοινωνία ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια αυτά που προσβάλλουν το περιβάλλον πρωτίστως.
Υπάρχουν πλείστοι χώροι στάθμευσης στην δεξιά πλευρά της Παραλίας όπου μπορούν να σταθμεύουν άνετα τα τουριστικά λεωφορεία τις νυχτερινές ώρες, ας ενεργούσατε εγκαιρότερα, αφού διαμαρτύρεσθε για την βεβαίωση παραβάσεων του Κ.ΟΚ. και αφαίρεση πινακίδων, δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα εναντιωθούμε δυναμικά στους λαθεμένους σχεδιασμούς σας να μετατρέψετε ετσιθελικά την πράσινη πλατεία που έχει δυστυχώς εν μέρει χαλικοστρωθεί, αντί να δενδροφυτευτεί και να προστατευτεί αποτελεσματικά, σε απέραντο παρκινγκ και χαβούζα αφόδευσης, θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο.

Σημ. Ο κ.β. Νουλέζας ενεργεί ως  πληρ. δικηγόρος  των ξενοδόχων που έχουν προσφύγει στο  ΣτΕ.