Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εθελοντικό καθαρισμό ακτών στη Γρίτσα, στο Βαρικό και στην Πλάκα Λιτοχώρου πραγματοποίησαν μαθήτριες και μαθητές των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης των θεών, το τριήμερο 5, 6 και 7 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΣΕ ΓΡΙΤΣΑ, ΒΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ



  Παιδιά, δάσκαλοι και αιρετοί του δήμου Δίου-Ολύμπου μάζευαν μικροσκουπίδια από την άμμο, την ώρα που ξένοι τουρίστες απολάμβαναν τη θάλασσα και τον ήλιο. Μάλιστα, αρκετοί από τους τουρίστες έδειχναν έκπληκτοι για την παρουσία και τη δράση των μικρών μαθητών ενώ στη συνέχεια ορισμένοι από αυτούς έκαναν καθένας το δικό του θετικό σχόλιο.

Ο εθελοντικός καθαρισμός ακτών ήταν μια πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου με επικεφαλής την πρόεδρο Γαρυφαλλιά Ζησκάτα.
ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο καθαρισμός στην ακτή της Πλάκας έγινε από το 1ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου και συγκεκριμένα από δύο τμήματα της Ε’ τάξης και ένα τμήμα της Στ’ τάξης του σχολείου. Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευαν οι δάσκαλοιΛίτσα ΝίκαΚώστας Τζικόπουλος και Θεόδωρος Κουτσιμανής. Κοντά τους βρέθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, αλλά και το μέλος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Άρης Στάχταρης.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΤΣΑΣ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο καθαρισμός ακτής της Γρίτσας έγινε από το 1ο και 2ο τμήμα της έκτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου με τη συνοδεία των δασκάλων Κωνσταντινιάς Μακρή – Παπαθανασίου και Ελένης Γκοτσίδου, με την παρουσία της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιάς Ζησκάτα και των μελών του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Άρη Στάχταρη και Παναγιώτας Σκρέττα, καθώς επίσης και του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Φαρμάκη.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Στο Βαρικό ο εθελοντικός καθαρισμός ακτών έγινε από μαθήτριες και μαθητές της Ε’ τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, με τη συνοδεία δασκάλων του σχολείου και συγκεκριμένα της κ. Καρτασίδου και της κ. Βικτώριας, ενώ παρόντες ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχοςΣοφία Ζουρζούρα , αλλά και το μέλος της δημοτικής κοινότητας ΛιτοχώρουΆρης Στάχταρης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, «η πρωτοβουλία για καθαρισμό ακτών μας συνδυάστηκε με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Γι αυτό και οργανώθηκε αυτή η προσπάθεια, ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, μέσα από μια τέτοια δράση να καλλιεργήσουμε πνεύμα αγάπης και σεβασμού προς το περιβάλλον, πάντοτε βέβαια σε εθελοντική βάση.
Θέλω να ευχαριστήσω τους διευθυντές των τριών σχολείων, τους δασκάλους και τους μαθητές για την εθελοντική τους ανταπόκριση, όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη, την αντιδήμαρχοΣοφία Ζουρζούρα αλλά και τους συναδέλφους της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή».
Επίσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ευχαρίστησε, εκ μέρους του δήμου, μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη συμμετοχή τους στις τρεις δράσεις, τη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου για την πρωτοβουλία της καθώς επίσης και τους επαγγελματίες που προσέφεραν τις στιγμές ανάπαυσης στους εθελοντές αλλά και αναψυκτικά – εδέσματα, συμμετέχοντας κι αυτοί με τον τρόπο τους στην όλη πρωτοβουλία.
Επίσης, η δασκάλα του 1ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, Λίτσα Νίκα, ανέφερε σε δηλώσεις της: «Συμμετείχαμε εθελοντικά στον καθαρισμό ακτών της Πλάκας ως μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο του εθελοντισμού. Αυτό ας γίνει ένα έναυσμα για την προώθηση του εθελοντισμού και την ανάπτυξή του σε πολλούς τομείς της ζωής μας, ακόμη και στη γειτονιά μας.
Με τέτοιες δράσεις τα παιδιά μαθαίνουν στην καθαριότητα, μαθαίνουν να προστατεύουν τον χώρο τους, να προστατεύουν το περιβάλλον και τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν συνεχιστές τέτοιων δραστηριοτήτων, ακόμη και το καλοκαίρι όταν θα βρίσκονται στην παραλία για να κάνουν το μπάνιο τους. Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν από τώρα να γίνουν φρουροί της καθαριότητας».
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλους τους συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εθελοντικής δράσης καθαριότητας σε Γρίτσα, Βαρικό και Πλάκα, επαγγελματίες των τριών περιοχών προσέφεραν, σε μαθητές και δασκάλους, στιγμές ξεκούρασης αλλά και αναψυκτικά, χυμούς, τοστ, σάντουιτς κλπ.
Γι αυτό τον λόγο, ο δήμος Δίου-Ολύμπου και η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου ευχαριστούν το ξενοδοχείο «Δίον Παλλάς» στη Γρίτσα, το εστιατόριο «Το ελληνικό» στο Βαρικό αλλά και το «Club Μύλος» στην Πλάκα για τις προσφορές τους.