Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Πάρκο Κατερίνης το 1ο τουρνουά σκάκι Δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Σε μια υπέροχη ημέρα, μέσα στο καταπράσινο πάρκο, 120 μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης μας συναγωνίστηκαν στο αγαπημένο τους άθλημα το σκάκι, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους το ευ αγωνίζεσθαι.

Παιδιά από τα νήπια έως την έκτη τάξη του Δημοτικού, διασκέδασαν και έδειξαν τις γνώσεις τους κάνοντας περήφανους τους γονείς και τους δασκάλους τους. Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Διευθυντές και οι Δάσκαλοι των σχολείων που συμμετείχαν καθώς και πάρα πολλοί γονείς των παιδιών και φίλοι του αθλήματος. Οι νικητές μοιράστηκαν τα κύπελα και τα μετάλλια τους, όλα τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά για την συμμετοχή τους, και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα η διοργάνωση να πάρει μόνιμο χαρακτήρα.


   
Στην σύντομη ομιλία του στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ.Κανταρτζής Μιχάλης, αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για την μαζική συμμετοχή τους, δήλωσε ότι
"η σημερινή εκδήλωση και η όλη προσπάθεια μας είναι καθαρά ερασιτεχνική βασισμένη στην διάθεση και την αγάπη κάποιων γονιών για προσφορά, και μέσα από αυτή την προσπάθεια αναδεικνύεται το έργο που κάνουν οι Σύλλογοι Γονέων σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, κάτω από δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστους πόρους.
Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά διεξόδους, επιλογές και κατευθύνσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία, και πάντα με γνώμονα την όσο δυνατόν ελάχιστη η και καθόλου οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.
Στόχος μας είναι το τουρνουά σκάκι, να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός και στο επόμενο τουρνουά να συμμετέχουν μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης μας."

Αποτελέσματα τουρνουά σκάκι:

Κατηγορία Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού: 
1. Καλαμάρας Κωνσταντίνος, 15ο Δημοτικό σχολείο, ΣΤ τάξη.
2. Αναστασιάδης Αναστάσιος, 14ο Δημοτικό σχολείο, Ε τάξη.
3. Στεργιόπουλος Ευάγγελος, 15ο Δημοτικό σχολείο, Δ τάξη.
 
Κατηγορία Α-Β-Γ Δημοτικού:
 
1. Ιορανίδου Σοφία, 15ο Δημοτικό σχολείο, Β τάξη.
2. Τσικούρας Μιχαήλ, 15ο Δημοτικό σχολείο, Β τάξη.
3. Τσιάμης Σταύρος, 9ο Δημοτικό σχολείο, Γ τάξη.

Με τιμή τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου- 9ου- 10ου- 14ου- 15ου Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.