Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Τη θέση της Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο  των νέων της καθηκόντων ως Θεματική  Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από τη
συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφερόμενη στην τιμή που της έγινε, εξέφρασε τη διάθεση να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στην ανάδειξη και προώθηση όλων εκείνων των δράσεων, ενεργειών και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο της και δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί με όραμα και με προοπτική καί σε αυτόν το νέο ρόλο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σκοπό να δώσει προοπτική και ώθηση  στον τομέα του πολιτισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα  της χώρας μας και ισχυρή απάντηση στη γενικότερη κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας», δήλωσε η Θεματική  Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Άλλωστε, πρόσθεσε ότι οι πολίτες στις δύσκολες μέρες που διανύουν  έχουν ανάγκη από ελπίδα, όραμα, διεξόδους και νέους δρόμους έκφρασης και  δημιουργίας καθώς και χώρους καλλιτεχνικής αναζήτησης.
  
Αναφορικά με τις προτεραιότητες  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο του πολιτισμού,  η κ . Σοφία Μαυρίδου, τόνισε ότι αφορούν  την προαγωγή της πολιτιστικής ζωής της περιοχής,  δίνοντας την ευκαιρία ιδιαίτερα στη νέα γενιά να προσδώσει ουσία και ποιότητα στην καθημερινότητά της, τη στιγμή που  η   πολιτιστική ανάπτυξη είναι ευθύνη όλων έναντι του τόπου, ενός τόπου που χαρακτηρίζεται από την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά.
  
Το Κέντρο  Πολιτισμού Θεσσαλονίκης αποτελεί ορόσημο για τον πολιτισμό καθώς μέσα από τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις (μουσικές, θεατρικές κ.α ), τις εκθέσεις, τα φεστιβάλ που εκτυλίσσονται, οι αξίες και τα  ιδανικά παίρνουν μορφή,  αποτελώντας την πυξίδα  για το σύγχρονο άνθρωπο. 
  
«Αναλαμβάνω  τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ  σε μια δύσκολη, αλλά  ταυτόχρονα και σπουδαία αποστολή,  που αφορά την ανάδειξη του έργου που επιτελεί το Κέντρο  Πολιτισμού Θεσσαλονίκης,  ως κύτταρο πολιτισμού,  με τη
συνεργασία φορέων και συλλόγων και είμαι βέβαιη ότι με ζήλο, πάθος και μεράκι θα απαντήσουμε στις ανάγκες των πολιτών και επισκεπτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», επεσήμανε η Θεματική  Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.