Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Ν. Πιερίας για τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας


     Η διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε ανάμνηση μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Ν. Υόρκη και οι οποίες ζητούσαν καλλίτερες συνθήκες εργασίας. Το θηλυκό μυαλό είναι σαν τη φλόγα του κεριού. Μόνο όταν ανάβει δείχνει την ομορφιά του.

   Επειδή το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους είναι ότι ακριβώς έχουμε σαν απόθεμα μέσα μας, ας μην διστάσουμε να το προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε. Η γυναίκα σαν μητέρα, σαν σύζυγος, σαν εργαζόμενη, σαν άνθρωπος του πνεύματος, της επιστήμης της πολιτικής, του καθημερινού γίγνεσθαι, ξέρει να αγωνίζεται, να απαιτεί αλλά και να διεκδικεί το σεβασμό και την αναγνώριση των δικαιωμάτων της. Συμπαραστάτες και φρουρούς ας έχει όλους εμάς. Το αξίζει… Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για να βγούνε νικήτριες μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής τους. 

 Χατζημαλλής Γιώργος 
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας