Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Αθήνα, 07 Μαρτίου 2013
  Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταύρο Καλογιάννη είχαν οι Βουλευτές Πιερίας κύριοι
 Κώστας Κουκοδήμος,Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου με θέμα τα διόδια του Αιγινίου.



Σκοπός της συνάντησης ήταν γενικότερα το πρόβλημα λειτουργίας των διοδίων, το οποίο συζητήθηκε και πάλι διεξοδικά, με τους Βουλευτές να θέτουν επιτακτικά το θέμα των συνεπειών στην τοπική οικονομία. Επίσης συζητήθηκε και η μείωση του μέσου κόστους διέλευσης, κυρίως για τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου καθημερινά.

Στη συνάντηση επετεύχθη μία σημαντική ελάφρυνση του αντιτίμου των διοδίων στον σταθμό Αιγινίου, ιδίως για τους τακτικούς χρήστες, που είναι εφοδιασμένοι με πομποδέκτη.

Ειδικότερα, το μέσο κόστος διέλευσης για την διαδρομή Κατερίνη – Θεσσαλονίκη (που περιλαμβάνει τα διόδια Αιγινίου και Μαλγάρων), θα είναι για αυτόν που κάνει μηνιαίως 15 ταξίδια (30 διελεύσεις) 2,63 €, για αυτόν που κάνει 20 ταξίδια (40 διελεύσεις) 2,38 €, ενώ για κάποιον που κάνει 30 ταξίδια περιορίζεται σε 2,14 €. Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης επεσήμανε, ότι με τη νέα τιμολόγηση, για όποιον διέρχεται είκοσι φορές και πάνω, μηνιαίως, το κόστος των διοδίων θα είναι πλέον χαμηλότερο από αυτό που ίσχυε πριν τη θέση σε λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.