Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συνελήφθησαν όλα τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη


Έξι μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη, μεταξύ των οποίων ο γιος, η κόρη, η σύζυγος καθώς και τρία ξαδέλφια του πρώην παράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας, διώκονται μαζί με τον «Big Mak» για τα
κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και εντός των πλαισίων της εγκληματικής οργάνωσης και άμεσης συνέργειας σε αυτή.

Οι εισαγγελικές Αρχές οι οποίες διερευνούσαν την υπόθεση άσκησαν πριν από περίπου έναν μήνα τις διώξεις και στη συνέχεια ο φάκελος ανατέθηκε στην 6η τακτική ανακρίτρια, η οποία σήμερα εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης.

Τους κατηγορούμενους βαραίνει ένα 70σέλιδο πόρισμα, το οποίο συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, κυρία Πόπη Παπανδρέου, όπου -κατά πληροφορίες- περιγράφεται ο τρόπος διακίνησης του μαύρου χρήματος. Η μέθοδος που -κατά το πόρισμα- ακολουθούνταν για τη διακίνηση ήταν μέσω των τραπεζικών λογαριασμών, της απόκτησης κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και των «μαύρων τσαντών».

Η υπόθεση εκτείνεται χρονικά από το 2000-2012, ενώ στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας έχει μπει και το αδίκημα της φοροδιαφυγής, για το οποίο εκκρεμεί η διοικητική διαδικασία. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρώην παράγοντας της Καβάλας ουδέποτε είχε υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ από τον έλεγχο που έγινε στον γιο του, Σταύρο, διαπιστώθηκε τεράστια απόκλιση στα εισοδήματα τα οποία δήλωνε και στα χρήματα τα οποία κατείχε. Είναι ενδεικτικό ότι το 2007 δήλωσε εισοδήματα ύψους μόλις 7.000 ευρώ, ενώ βρέθηκε να διαχειριζόταν ποσά που άγγιζαν τα 2,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «όχημα» για το ξέπλυμα τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ένα μέρος του «μαύρου» χρήματος, περίπου το 1/3, φέρεται να προήλθε από υπεξαίρεση των χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ.

http://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8isan-ola-ta-meli-tis-ikogenias-psomiadi