Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ράιχενμπαχ σε Στουρνάρα: Ξεχρεώστε τους ιδιώτες


Μια ώρα κράτησε η συνάντηση του επικεφαλής της task force Χορστ Ραιχενμπαχ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Βγαίνοντας ο κ.Ράϊχενμπαχ θέλοντας να δώσει το στίγμα όσων είπαν, τόνισε: «Πρόκληση για την
κυβέρνηση αποτελεί η αποπληρωμή των χρεών του κράτους στους ιδιώτες».

Ο Στουρνάρας εξήγησε στον κ. Ράιχενμπαχ πως θα αποκατασταθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που πλήττει την ελληνική οικονομία και θα γίνει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
Το ποσό αυτό ξεπερνάει τα 6,5 δισ. ευρώ.

"Δεν είναι δική μου δουλειά η διαπραγμάτευση με την τρόικα", είπε με νόημα και πρόσθεσε ότι συζητησαν και για την φορολογική μεταρρύθμιση.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε ότι «προσφέραμε σημαντική βοήθεια στις φορολογικές αρχές και βλέπουμε ότι υπάρχει βελτίωση και είμαστε στο σωστό δρόμο». Πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν υπάρχει τεχνική βοήθεια για το πρόβλημα της ρευστότητας».

Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν, επίσης, λόγο για εποικοδομητική συνάντηση. Σε αυτή, ανέφεραν, τέθηκαν θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης, και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών, κυρίως στο θέμα του μηχανισμού συλλογής εσόδων και της φορολογικής μεταρρύθμισης, καθώς για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών της γενικής κυβέρνησης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ομάδα συνεργατών του κ. Ράιχενμπαχ ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, υπεύθυνος για ζητήματα φορολογίας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι όροι Ράϊχενμπαχ: Μειώστε το Δημόσιο κατά 25% - Κάντε αποκρατικοποιήσεις ΑΜΕΣΑ! - "Και καλά να τα πάτε, όλα θα πάρουν πολύ χρόνο!"


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=149494&catid=13