Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν οι Νέοι!/ ΗΤΤΑ ΜΕ 2-1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Λίγο η ανωτερότητα των αντιπάλων μας και λίγο η αστοχία των Ελληνων διεθνών δεν επέτρεψαν στην Εθνική Νέων να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro της Εσθονίας χάνοντας με
2-1 από τους Ισπανούς.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα έπεσαν θύματα της αστοχίας τους σε καίριες τελικές προσπάθειες, αλλά και των αμυντικών τους λαθών, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Ιβηρες που ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου αργότερα παίζουν η Εσθονία με την Πορτογαλία.

Η Ελλάδα έχανε τις ευκαιρίες, η Ισπανία σκόραρε


Κάπως έτσι εξελίχθηκε το στόρι της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με τους «φούριας ρόχας». Στο 27' η ομάδα του Κώστα Τσάνα άγγιξε το γκολ μετά από κούρσα και ωραία σέντρα του Μαυρία με τους Διαμαντάκο και Γιαννιώτα να μην καταφέρνουν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ετσι το 0-0 παρέμεινε με την Ισπανία στο 30' να παίρνει κεφάλι στο σκορ με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ροντρίγκεθ και σουτ.

Η Εθνική μας μούδιασε και πριν καν συνέλθει ήρθε στο 40' ο Οσέντε με προβολή να δώσει προβάδισμα δυο γκολ στους Ισπανούς. Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 44' είδε τον Κατίδη σε μοναδικό τετ α τετ με τον Αριθμπαλάγα να πλασάρει άουτ με συνέπεια να παραμείνει το 2-0 υπέρ των Ιβήρων.

Μείωσε, όμως ως εκεί…

Στην επανάληψη η Ελλάδα ρίσκαρε. Και αφού μέχρι το 60' γλίτωσε από ένα 3ο γκολ, ήρθε στο 66' ο Διαμαντάκος να ξαναβάλει την Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι. Με ωραίο σουτ και αφού είχε στείλει προμήνυμα στο 65', έγραψε το 2-1 και έδωσε ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο 71' και στο 76' οι Ισπανοί με τους Ντελοφό και Σούσο ζήτησαν το 3-1, όμως το σκορ δεν άλλαξε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να συνεχίζει να ελπίζει. Η ισοφάριση, όμως, δεν ήρθε ποτέ με τον Μπακασέτα στο 86' να χάνει καλή ευκαιρία για το 2ο γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλαντιμίρ Ντιρεκτορένκο (Λετονία)

ΣΚΟΡΕΡΣ: 66' Διαμαντάκος - 30' Ροντρίγκεθ, 40' Οσέντε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Φουρλάνος, Λυκογιάννης, Ρουγάλας - Ροντρίγκεθ, Αριθμπαλάγα

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (73' Μπούζας), Μαυρίας (78' Μπακασέτας), Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Ρουγάλας, Λυκογιάννης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αριθμπαλάγα, Μανκίλο, Γριμάλδο, Οσέδε, Χουάνμι, Σούσο, Ροντρίγκεθ (52' Πάκο), Χόνι, Νιγκέθ, Τόρες (64' Καμπάνια), Ντελοφό (84' Μπερνάτ).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ισπανία 2-1 3

2. Πορτογαλία 0-0 0

3. Εσθονία 0-0 0

4. ΕΛΛΑΔΑ 1-2 0

Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10490&subid=2&pubid=129087680