Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ανοιχτοί λογαριασμοί και στο Europa League

Μας το έστειλε το statesmen ..... Ευχαριστούμε πολύ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών στο Europa League, όλα παραμένουν ανοιχτά, σε ότι έχει να κάνει με τα δύο εισιτήρια για τον τελικό στο Βουκουρέστι. Ατλέτικο
Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2 και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1. Δύο παιχνίδια με ξεχωριστό ενδιαφέρον, πολλά γκολ και ανατροπές!

Στο Βιθέντε Καλντερόν η Ατλέτικο προηγήθηκε με τον «γνωστό ύποπτο» Φαλκάο αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, …των καθυστερήσεων, του 1ου ημιχρόνου. Στην αρχή της επανάληψης ξαναπήρε προβάδισμα με τον Μιράντα για να διευρύνει το σκόρ έπειτα από δέκα λεπτά ο Αντριάν Λόπεθ. Ο Κολομβιανός όμως σεντερ φορ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο ΄78 με άπιαστο σουτ κάνοντας το 4-1. Για τη Βαλέθια ήρθε το γκολ του Ρικάρντο Κόστα, πάλι στις καθυστερήσεις, για να δώσει κάποιες ελπίδες πρόκρισης στις «νυχτερίδες» και ενδιαφέρον στον επαναληπτικό του Μεστάγια. Ο Σιμεόνε θα λέγαμε ότι έσβησε όσα σχέδια «επί χάρτου» είχε κάνει ο Έμερι, πριν τον αγώνα, αφού καθήλωσε τα άκρα της αντίπαλης ομάδας και απομόνωσε το μεγάλο ατού της που ακούει στο όνομα Σολδάδο. Έτσι οι «ροχιμπλάνκος» απέκτησαν ισχυρό πλεονέκτημα και πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να χάσουν την πρόκριση.

Στο Ζοζέ Αλβαλάδε η Σπόρτινγκ φάνηκε ανέτοιμη να διαχειριστεί το πλεονέκτημα της έδρας της κόντρα στην Μπιλμπάο. Το 1ο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τις δύο ομάδες και το θέαμα ήταν κατά πολύ χειρότερο του αντίστοιχου έτερου ημιτελικού. Τα λιοντάρια της Λισσαβόνας είχαν μια σχετική κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία κινήσεων όμως η ομάδα του Μπιέλσα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί στο ΄54 από κόρνερ, αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και, μετά από κόντρα, πλασέ του Αουρτενέτσε. Το γήπεδο πάγωσε και μαζί του παίχτες και τεχνική ηγεσία. Ο Σα Πίντο προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις και τελικά είδε την ομάδα του να αφυπνίζεται με την κεφαλιά-γκολ του Ινσούα, ένα τέταρτο πριν τη λήξη. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Πορτογάλους που πήραν τη νίκη με γκολ του καλύτερου ποδοσφαιριστή στο γήπεδο. Ο Κάπελ έπιασε μία βολίδα στο ΄80 και έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Σε ένα χρονικό σημείο που η πίεση ήταν ασφυκτική για τους Βάσκους, η Σπόρτινγκ είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, που θα της έδιναν άλλον αέρα στο …κολαστήριο του Σαν Μαμές την άλλη εβδομάδα.

Άκόμα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε συνέχεια αυτών του Champions League, που μας «χόρτασαν» και μας υπόσχονται ακόμα πλουσιότερο θέαμα στους επαναληπτικούς. Τι ωραία εποχή αυτή για να απολαμβάνουμε την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου!