Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Όταν ο Β.Βενιζέλος τα... "έλεγε" στον Γ.Παπανδρέου

Μας το έστειλε η Όλγα Χωμενίδη..... Ευχαριστούμε πολύ

Γράφει ο ΒΑΒΕΛληνας
Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την δύσκολη εκείνη περίοδο κατά την οποία ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδινε σκληρή μάχη για να πείσει τον Παπανδρέου  να μην βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ, να μην υπογράψει το μνημόνιο και άλλα πολλά.
Βενιζέλος: " Δεν έπρεπε να πεις ότι υπάρχουν λεφτά ήταν λάθος"



Βενιζέλος: " Επρεπε να πάρουμε μέτρα νωρίτερα. Το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος. Εγώ ήμουν αντίθετος"

Βενιζέλος:" Πρέπει να πάρεις την πολιτική ευθύνη για όλα"



Παπανδρέου: "Εχεις δίκιο Βαγγέλη... Να: ήρθε η ώρα σου"

 Παπανδρέου: "Τι νομίζεις Βαγγέλη .. εγώ για την Ελλάδα τα έκανα; Α ρε κουτέ... Εγώ για σένα τα έκανα όλα αυτά. Για να μπορείς να με κατηγορείς"
Βενιζέλος: "Σε ευχαριστώ Πρόεδρε"



 Βενιζέλος: "Συντρόφισσες Σύντροφοι κατηγορώ τον Γιώργο Παπανδρέου"



                                             

 Βενιζέλος: "....Συντρόφισσες Σύντροφοι για να τον τιμωρήσω θα δεχθώ να κατέβει υποψήφιος στην Αχαΐα"



Διαβάστε τι υποστήριξε ο Β. Βενιζέλος στην χθεσινή του συνέντευξη στο Mega και τους δημοσιογράφους Π.Τσίμα και Ολγα Τρέμη:
Ομοβροντία Βενιζέλου για τα πεπραγμένα Παπανδρέου
Στην «πυρά» έριξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος το προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», καθώς και τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του, στη διάρκεια των οποίων δεν ελήφθησαν -όπως είπε- τα αναγκαία οικονομικά μέτρα.
Η αποκαθήλωση των προεκλογικών και μετεκλογικών πεπραγμένων του Γιώργου Παπανδρέου συμπληρώθηκε με τον χαρακτηρισμό «ελλιπές», με τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνόδευσε το πρώτο Μνημόνιο.
Διαβάστε τι είπε στην Όλγα Τρέμη και τον Παύλο Τσίμα (Mega).
«Το σύνθημα ‘λεφτά υπάρχουν’ ήταν λάθος. Λάθος για την παράταξη, λάθος για τη χώρα. Χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησής μας μετά τις εκλογές, αλλά και της κοινωνίας, διότι καλλιέργησε προσδοκίες».
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε ότι «έπρεπε να ληφθούν μέτρα που θα έπειθαν τις αγορές, μέτρα που θα μάζευαν το έλλειμμα απ’ την αρχή». Δε δίστασε, μάλιστα, να καυτηριάσει και τις παροχές των πρώτων μηνών, που δόθηκαν υπό τη μορφή επιδόματος κοινής αλληλεγγύης. «Νομίζαμε ότι μπορούμε με ήπιο τρόπο ή ακόμη και με παροχές να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», ήταν το δηκτικό σχόλιό του.
Το εντυπωσιακό είναι ότι άφησε μετέωρη ακόμη και τη σκοπιμότητα υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, χαρακτηρίζοντάς το «ελλειπές» και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δε συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι ήταν εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Στρος Καν έχει αποκαλύψει τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου (ήδη πριν από τις εκλογές του 2009) να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα!
Σημειώστε ότι χαρακτήρισε «πράξεις ανάληψης πολιτικής ευθύνης» τις παραιτήσεις του κ. Παπανδρέου, τόσο από την πρωθυπουργία όσο και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ!
Ο ίδιος ο Παπανδρέου, βέβαια, ουδέποτε συνέδεσε την αποχώρησή του με αναγνώριση της αποτυχίας του. Αντίθετα, ισχυριζόταν ότι έφυγε για να προσφέρει στη χώρα!
Ο νέος πρόεδρος του κόμματος, όμως, έδωσε τελείως διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο στις πράξεις του…
ΠΗΓΗ: ΑΙΧΜΗ