Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΝΔ)

Απαντήσεις για τη λαθρομετανάστευση μέσω Facebook
Εναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινίασε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς μέσω Facebook.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε με ένα πεντάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική του
σελίδα σε ερωτήσεις που είχαν υποβάλει οι χρήστες του Διαδικτύου. «Η Ελλάδα είναι κέντρο λαθρομετανάστευσης. Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, στις περιοχές όπου συγκεντρώνονται οργιάζει η παρανομία, το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο. Πρέπει να μπει επιτέλους τάξη. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται, αστυνόμευση δεν υπάρχει, οι παράνομοι δεν συλλαμβάνονται και όταν γίνεται αυτό, αποφυλακίζονται γιατί δεν επαρκούν οι φυλακές, ενώ υπάρχουν κτίρια φυλακών που δεν λειτουργούν».


Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «το Δουβλίνο ΙΙ πρέπει να αλλάξει. Επίσης χρειάζεται συνεργασία με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και ήδη έχω κάνει επαφές με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου ώστε με τη βοήθεια και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. να δημιουργήσουμε μια ασπίδα.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης ακουμπά την έννοια της δημοκρατίας.
Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλά να δημιουργηθεί και η ψυχολογία για την αλλαγή τής μέχρι τώρα αντιμετώπισης.
Για παράδειγμα, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που ενοικιάζουν παράνομα σπίτια στους λαθρομετανάστες αλλά και στα όργανα της τάξης που κάνουν ότι δεν βλέπουν, ευθύνες ποινικές και διοικητικές».

Κλείνοντας τις απαντήσεις του προς του χρήστες του Διαδικτύου, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι μεγάλο κοινωνικό ζητούμενο, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την έννοια του επείγοντος».







http://www.protothema.gr/