Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οργισμένη διάψευση δημοσιεύματος για χρηματισμό υποψηφίου τους

Μας το έστειλε το eklogika..... Ευχαριστούμε πολύ

Έντονες αντιδράσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το οποίο ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τους
Ανεξάρτητους Έλληνες, Βασίλης Χήτος, έχει έμμισθη σχέση με την ΕΥΠ και πως τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ από μυστικά κονδύλια. 
Επιχείρηση λασπολογίας και πλαστογραφίας σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνωνκατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της παράταξης, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς δεν έχουμε μεγάλα μέσα προκειμένου να περάσουμε τις απόψεις μας και τις αρχές μας. Η τρόικα, οι λασπολόγοι της τρόικας, τα βοθρολύματα της μεταπολίτευσης, οι πλαστογράφοι αρχίζουν και εξαντλούν τις δυνάμεις τους», ενώ πρόσθεσε πως «όση λάσπη και να ρίξουν, όσες πλαστογραφίες και να κάνουν η Ελλάδα δεν παραδίδεται, η Ελλάδα δεν γονατίζει».
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «από σήμερα και μέχρι τις εκλογές τους αγνοούμε. Από τη Δευτέρα, όμως, θα τιμωρηθούν και θα πληρώσουν για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι φασιστικές, είναι μέθοδοι που συνάδουν με το Δ' γερμανικό Ράιχ» και κατήγγειλε ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι ο Αη Στράτης θα εκπροσωπηθεί στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σταμάτησε να πραγματοποιεί δρομολόγια το καράβι από το νησί.
Νωρίτερα, το θέμα διαψεύστηκε και από τον κ. Χήτο, αλλά και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο κ. Χήτος, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», υποστήριξε ότι η απόδειξη που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι πλαστή και πως χτυπούν τον ίδιο επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Πάνο Καμμένο. Από την πλευρά της, η ΕΥΠ, εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης του θέματος, στην οποία αναφέρει: «Η χρηματική απόδειξη στην οποία αναφέρεται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του 'Ελεύθερου Τύπου', με τίτλο 'Έμμισθος της ΕΥΠ, υποψήφιος Βουλευτής' και κατά την οποία η ΕΥΠ φέρεται να έχει δώσει 30.000 ευρώ στο δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο, είναι καθ’ ολοκληρία πλαστή και κατασκευασμένη. Συνακόλουθα δε, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας διαψεύδεται στο σύνολό του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο». Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ακόμη ότι: «Εντός της ημέρας, ο Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές κινήσεις. Ένα τόσο σοβαρό θέμα όφειλε να είχε διασταυρωθεί από την εφημερίδα, πριν από τη δημοσίευσή του». Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το  δημοσίευμα.

«Βιομηχανία συκοφαντίας» καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Επισήμως, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για «εργολαβικό σκηνικό λάσπης» και «βιομηχανία συκοφαντίας» σε βάρος του κόμματος.
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το δημοσίευμα «απέδειξε ότι αντί για πολιτικό λόγο, οι συγκυβερνώντες υπάλληλοι της τρόικας, χρησιμοποιούν τον δημοσιογραφικό προπαγανδιστικά μηχανισμό τους, φτάνοντας στην απόλυτη κατάντια να  κατασκευάζουν και να διοχετεύουν ακόμα και πλαστά έγγραφα.
» Η ηχηρή διάψευση με προσωπική του ανακοίνωση του Διοικητή της ΕΥΠ Πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Μπίκα, της βρωμιάς που στήθηκε σε βάρος του υποψηφίου μας στα Ιωάννινα δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι η απόλυτη απάντηση στις αθλιότητες, αναφέρεται επίσης.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφέρουν επίσης ότι «είναι θέμα του ίδιου Διευθυντή της εφημερίδας δημοσιογράφου Πάνου Αμυρά να αποφασίσει αν θα υποβάλει την παραίτησή του. Ο κ. Αμυράς, ο οποίος είναι ο διάδοχος στη διεύθυνση του Ε.Τ. του σημερινού Εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να κάνει σκέψεις περί συγκοινωνούντων δοχείων στη βιομηχανία της λάσπης, σε ότι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμός της και την εκτέλεσή της».
Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας: «Καταγγέλλουμε και αυτή τη νέα προβοκάτσια σε βάρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ζητάμε επιτέλους και τη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και φυσικά τόσο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όσο και ο υποψήφιός μας Βασίλης Χήτος θα απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη, όπως στη Δικαιοσύνη θα καταφύγει (όπως δήλωσε) και ο Διοικητής της ΕΥΠ που του πλαστογράφησαν υπογραφές και σφραγίδες».
Σημειώνεται, ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας, ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται ως αστυνομικός συντάκτης και κατεβαίνει υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο νομό Ιωαννίνων, έλαβε από την ΕΥΠ το ποσό των 30.000 για «προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011». Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και απόδειξη που φέρει τις υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ και του δημοσιογράφου. 

Απάντηση από τον Ε.Τ.
Μετά τη διάψευση της ΕΥΠ η εφημερίδα εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει: «Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Μιχελάκης: «Σοβαρή καταγγελία»
Από τη ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης, έκανε λόγο για «σοβαρή καταγγελία», επιμένοντας πως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. «Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ, είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.
Η δήλωση αυτή, προκάλεσε και νέα παρέμβαση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που εξαπέλυσαν επίθεση προς τον κ. Μιχελάκη. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρεται: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σχολιάζοντας τη σημερινή τοποθέτηση-απάντηση-ομολογία του Εκπροσώπου του συμμετόχου στη συγκυβέρνηση της τρόϊκας, απαντούν τα εξής:
Μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της ΕΥΠ διά του Διοικητού της που χαρακτήρισε το έγγραφο το οποίο δημοσιεύθηκε στον Ελεύθερο Τύπο πλαστό και κατασκευασμένο, ο κύριος Μιχελάκης, πρώην υπάλληλος της εφημερίδος, νομίζοντας ότι θα καλύψει με τη βουλευτική του ασυλία που του παρέχει ο κύριος Σαμαράς το κακούργημα της πλαστογραφίας, αναλαμβάνει πλέον πολλές ευθύνες στη υπόθεση.
Αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης για να οδηγηθούν οι απατεώνες πλαστογράφοι όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας πριν κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική ασυλία».

Παρέμβαση και από ΠΟΕΣΥ
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο παρενέβη και η ΠΟΕΣΥ, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους.
«Η δημοσιοποίηση της ενδεχόμενης σχέσης δημοσιογράφου με το κράτος και μάλιστα με την πιο σκοτεινή εκδοχή του, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να αποκαλυφθούν και να σπάσουν οι δεσμοί εξάρτησης των κρατικών και παρακρατικών υπηρεσιών με τους λειτουργούς της ενημέρωσης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:
«Για άλλη μια φορά οι σχέσεις που διατηρεί το κράτος -με μοχλό τα μυστικά του κονδύλια- με την ενημέρωση, γίνονται άλλοθι για να πληγεί η ελευθεροτυπία και να απαξιωθεί ο κλάδος των έντιμων λειτουργών της ενημέρωσης που σήμερα κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται να διατηρήσουν με αξιοπρέπεια την ελευθεροτυπία, που είναι η καρδιά της δημοκρατίας».
Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΣΥ ζητεί για άλλη μια φορά να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους.