Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Γνωρίζετε ότι η ιδιωτικοποιημένη δημόσια υγεία χωλαίνει και έχει τραγικές ελλείψεις ?

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

Προς  κκ Υποψηφίους Βουλευτές
Γνωρίζετε ότι η ιδιωτικοποιημένη δημόσια υγεία  χωλαίνει και έχει τραγικές  ελλείψεις ?  

Με  αφορμή ένα απόσπασμα προεκλογικής ομιλίας του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Πιερίας  Γ Κωνσταντόπουλου ( με πολλούς χειροκροτητές ) που διετέλεσε υφυπουργός υγείας , ήθελα να υποβάλλω το εξής εύλογο ερώτημα:

 Κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2009, είχε  εγκαινιασθεί προεκλογικά και μάλλον πανηγυρικά από την απερχόμενη τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το νέο γενικό νοσοκομείο της Κατερίνης με παραστάντα τον τότε υπουργό υγείας Δ. Αβραμόπουλο , ενθυμούμαι τα προεκλογικά φυλλάδια και τις πομπώδεις ανακοινώσεις και καταχωρήσεις του συμπολίτη μας , όμως ορισμένα τμήματα αυτού του νοσοκομείου  δεν λειτουργούν , ο αξονικός τομογράφος είναι  δυσεξήγητα σε πλήρη αχρησία, παρότι δαπανήθηκε ένα υψηλότατο ποσόν για την αγορά του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και ασφαλισμένοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες και να πληρώνουν πανάκριβα από ότι γνωρίζω 250 ευρώ , ενώ προτεραιότητα δίνουν σε όσους πληρώνουν μετρητοίς. Μήπως ο κ διοικητής του νοσοκομείου γνωρίζει περισσότερα?
Γνωρίζει αυτήν την υφιστάμενη απαράδεκτη  κατάσταση  και τις τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό  ο κ Γ. Κωνσταντόπουλος και τι προτίθεται να πράξει αν εκλεγεί? Είναι δυνατόν με μειωμένα κονδύλια να λειτουργεί αξιοπρεπώς το σύστημα υγείας?
 Γνωρίζει ότι ο κ Λοβέρδος έχει κυριολεκτικά καταργήσει την δωρεάν δημόσια υγεία, και ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεινοπαθούν η πεθαίνουν μέχρι να διακομιστούν στην Θεσσαλονίκη? Γιατί δυόμιση χρόνια τώρα  δεν τοποθετήθηκε δημόσια για το μείζον αυτό ζήτημα ?
  Βασίλης  Νουλέζας