Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Επισκεψη της Μαρία Μίχου σε Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και παρουσία στην Εκδήλωση Γυναικών στην ΕΚΑΒΗ

Μας το έστειλε η Μαρία Μίχου..... Ευχαριστούμε πολύ
1) Επίσκεψη στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 η υποψήφια Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου
επισκέφτηκε την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στα πλαίσια των διαρκών συναντήσεων που έχει με φορείς.
Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους, τον Πρόεδρο της Μέριμνας κ. Δημήτρη Σολδάτο και τον Διευθυντή κ. Λάζαρο Κασσιάρο τους οποίους ευχαρίστησε για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Παράλληλα, η κα Μίχου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθειά τους με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης να συνεχίσει να εκπαιδεύει και να υποστηρίζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη κοινωνικής φροντίδας.



2) Οι γυναίκες δίπλα στην Μαρία Μίχου
-        Μεγάλη η συμμετοχή των γυναικών της Πιερίας στην συνάντηση με την Υποψήφια Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου συναντήθηκε με γυναίκες από όλη την Πιερία στην «ΕΚΑΒΗ».
Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτικού γραφείου της κας Μίχου και στόχο είχε την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την σύγχρονη γυναίκα, η οποία καλείται να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα σε πολλαπλούς ρόλους. Η γυναίκα ως μητέρα, ως σύζυγος, ως νοικοκυρά, ως εργαζόμενη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ κ. Ράνια Πάτρα, από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου οι αντιδήμαρχοι κ. Σοφία Ζουρζούρα και Σοφία Νούλα, η κ. Μ. Ζέρβα Δημοτική Σύμβουλος, η σύζυγος του εκλεγμένου Δημάρχου κα Ν. Παπαθανασίου, η σύζυγος του Αν. Δημάρχου κα Α. Φαρμάκη και η κ. Δ. Τσίρου π. Δημοτική Σύμβουλος Λιτοχώρου.
Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ
Στην τοποθέτησή της η υποψήφια Βουλευτής μίλησε για όλα όσα διεκδίκησε από το 2009 μέχρι σήμερα και αφορούν την γυναίκα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:
-        Η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης,
-        Η υπογραφή της σύμβασης για λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης για γυναίκες – θύματα βίας στην πόλη της Κατερίνης,
-        Η πρόοδος των μελετών για ένταξη του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης στο ΕΣΠΑ,
-        Η συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με 130.000 ωφελούμενους και 5.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα,
-        Η μεταφορά του ΨΝΠΟ ως τομέας και όχι ως τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του προϋπολογισμού για την ψυχική υγεία,
-        Οι προσπάθειες για πτώση των τιμών στο καλάθι της Νοικοκυράς
καθώς και η
-        Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών στην Πιερία μέσα από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.
Στο περιθώριο της συνάντησης η κα Μίχου δήλωσε:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τις αγαπημένες φίλες για την παρουσία τους εδώ σήμερα.
Η στήριξή τους για μένα είναι πολύτιμη. Με γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσω ακόμα πιο δυναμικά στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 6 Μαΐου. Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες».