Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η προπαγάνδα επιστρέφει στο Σπίτι της Άρσης Βαρών

Μας το έστειλε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ..... Ευχαριστούμε πολύ

26/04/2012

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι ότι η τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έχει την έννοια της εξιλέωσης.

Και υπό αυτήν την έννοια δεχόμαστε τα του συμβολισμού περί
των οποίων ομίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Θέλω να πω ότι ο κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να βρει ένα αντιστάθμισμα στη συστηματική συκοφάντηση της χώρας από τους προκατόχους του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο των Οικονομικών, τοποθέτησε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έναν αθλητή που πραγματικά δόξασε την Ελλάδα και την διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου.

Ειλικρινά, άλλο λόγο δεν βλέπω. Έκαστος εφ ω ετάχθη και τα βάρη της οικονομίας είναι πολύ μεγάλα ακόμη και για τις πλάτες του Πύρρου Δήμα.

Προφανώς. Διότι για να βγει η χώρα από τη χρεοκοπία μάλλον χρειάζονται διαφορετικά προσόντα.

Για να βγει η χώρα από το μνημόνιο, δεν αρκεί να φωνάξουμε «Για την Ελλάδα»!

Πρέπει και να γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε.

Είναι λυπηρό που στη μάχη των εντυπώσεων καίγονται μερικά από τα υπερεθνικά χαρτιά της χώρας.

Είναι ενοχλητικό που συνεχίζεται η πρακτική χρόνων, με τον διορισμό στη Βουλή ανθρώπων καταξιωμένων αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που θα απασχολήσει την επόμενη Βουλή.

Είναι εξοργιστικό που το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πρακτική της παλαιοκομματικής εποχής, όταν ξεκινούσε τις προεκλογικές του καμπάνιες από το Σπίτι της Άρσης Βαρών.

Αλλά σε μια χώρα που όποιος δεν διαβάζει το μνημόνιο και όποιος δεν μοιράζει τα βιβλία στα σχολεία αναλαμβάνει την… Ανάπτυξη, όποιος υποδυόμενος τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού επιτυγχάνει το κατόρθωμα να λειτουργούν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με… χειμερινό ωράριο το καλοκαίρι αλλά παραμένει στη θέση του, όποιος οδήγησε τη χώρα στην υποδούλωση του μνημονίου ασχολείται με τα πετρέλαια και όποιος πέτυχε να αποκλείσει μια χώρα σαν τη Ελλάδα από τη ναυπήγηση εμπορικών πλοίων φιλοδοξεί να κυβερνήσει, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς…  


 Υ.Γ. Η εξήγηση που ο ίδιος ο Πύρρος Δήμας έδωσε σχετικά με την υποψηφιότητά του δεν είναι πειστική. Υποστηρίζει πως επέλεξε να πάει τώρα «που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή». Ναι, αλλά το πρόβλημα είναι πως πάει με αυτούς που συκοφάντησαν τη χώρα την οποία ο ίδιος διαφήμισε.