Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επιστολή του Αν. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μ. Ζορπίδη για το "Κίνημα της πατάτας"


Eπιστολή στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης  σχετικά με το λεγόμενο «Κίνημα της πατάτας» απαντώντας σε προηγούμενη επιστολή του κ. Ζορπίδη.
      Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι το «κίνημα της πατάτας»  εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα και πλέον αφορά περισσότερα αγροτικά προϊόντα καθώς η κυβέρνηση εξανάγκασε τον αγροτικό κόσμο να βγει στους δρόμους για να πουλήσει τα προϊόντα του.
     Ο Δ. Ψωμιάδης εκφράζει τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια των παραγωγών  για τη μείωση των τιμών στα προϊόντα σ’ ένα πλαίσιο υγιούς εμπορίου και επισημαίνει ότι «υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η προστασία των παραγωγών, των εμπόρων και των καταναλωτών. Γιατί το ζήτημα δεν είναι να διαλύσουμε την αγορά, αλλά να την κάνουμε ορθότερη, με τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, της επιτροπής ανταγωνισμού κ.λπ.».
    «Λέμε ναι στη μείωση των τιμών, όχι στην εκμετάλλευση των παραγωγών. Ναι στην προστασία του υγιούς εμπορίου, όχι στην διάλυση του κράτους»καταλήγει στην επιστολή του ο Δ. Ψωμιάδης.
           
Το πλήρες κείμενο του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
 
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
      Λάβαμε την επιστολή σας σχετικά με το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας», που εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα και πλέον αφορά περισσότερα αγροτικά προϊόντα, καθώς η κυβέρνηση –ουσιαστικά- εξανάγκασε τον αγροτικό κόσμο να βγει στους δρόμους για να πουλήσει τα προϊόντα του.
    Είμαστε από εκείνους που ανέκαθεν στηρίζουμε τους παραγωγούς σε κάθε επίπεδο, όπου οι δυνάμεις μας το επέτρεπαν. Γιατί πιστεύουμε εδώ και χρόνια ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός και τα ποικίλα καρτέλ πλήττουν όχι μόνο τους εμπόρους αλλά και τους παραγωγούς.
    Ωστόσο, στόχος μας πάντοτε είναι να στηρίζουμε το υγιές εμπόριο. Σαφέστατα, υπάρχουν θέματα υγιεινής και φορολογίας που πρέπει να τηρούνται από όλους τους πολίτες. Όλοι είμαστε υπέρ της μείωσης των τιμών στα προϊόντα, όμως αυτό είναι υποχρέωση της κυβέρνησης. Όπως υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η προστασία των παραγωγών, των εμπόρων και των καταναλωτών. Γιατί το ζήτημα δεν είναι να διαλύσουμε την αγορά, αλλά να την κάνουμε ορθότερη, με τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, της επιτροπής ανταγωνισμού κλπ. 
Υπ’ αυτήν την έννοια λέμε ναι στη μείωση των τιμών, όχι στην εκμετάλλευση των παραγωγών. Ναι στην προστασία του υγιούς εμπορίου, όχι στην διάλυση του κράτους.
       Πάντα στη διάθεσή σας.
 
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Διονύσης Ψωμιάδης»