Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μια «ανάσα» πλέον από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

benzini290x170
Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφει η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης στον καιρό της λιτότητας και των μειωμένων μισθών. Η τιμή της σε πολλές περιοχές της χώρας αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο
και η πρατηριούχοι εκτιμούν, ότι θα έχει ξεπεράσει το «φράγμα» των 2 ευρώ έως το Πάσχα. Ενδεικτικά, πρατήριο στον Πειραιά έχει τιμή 1,989 ευρώ το λίτρο, στη Μαγνησία 1,980 ευρώ το λίτρο, στην Αχαΐα 1,976 ευρώ το λίτρο και στην Εύβοια 1,970 ευρώ το λίτρο.

Από τις υψηλότερες τιμές καταγράφονται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και ιδιαιτέρως στα χωριά. Έτσι, ενώ στην πόλη του Ηρακλείου η χαμηλότερη τιμή είναι στο 1,80 ευρώ και η υψηλότερη στο 1,90 ευρώ, σε πιο απομακρυσμένες περιοχές η τιμή της απλής αμόλυβδης φθάνει και το 1,99 ευρώ το λίτρο. Οι οδηγοί παρακολουθούν απελπισμένοι την τιμή να αυξάνεται και προσπαθούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ οι πρατηριούχοι απ’ την πλευρά τους αποδίδουν τις τιμές στους υψηλούς φόρους και τις τιμές στις οποίες τους πωλούν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

http://www.alphatv.gr