Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

100 τόνους αλεύρι διένειμε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας

ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ

Με επιτυχία στέφθηκε και αυτή η κίνηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας να παραγγείλει και να διανείμει 100 τόνους αλευριού. Στο χώρο της
εμποροπανήγυρης Κατερίνης, όλα ήταν έτοιμα από 7:30 και οι περίπου πενήντα εθελοντές εξυπηρέτησαν τους 2000 συμπολίτες τους και έδειξαν για μια ακόμη φορά τη δύναμη της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης.

Με τιμή συσκευασίας των 5 κιλών τα 2,5Ε και διάθεση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας έφερε φθηνό αλεύρι σε μεγάλος μέρος των νοικοκυριών του νομού. Όσοι έφτασαν στην ώρα που είχαν ειδοποιηθεί δεν ταλαιπωρήθηκαν και χάρη στην διαδικασία που ακολουθήθηκε μπορέσαν να φορτώσουν γρήγορα την παραγγελία τους. 

Έτσι λοιπόν, ο καθένας ερχόταν με το αυτοκίνητό του στο χώρο της εμποροπανήγυρης και παρκάρετε στο σημείο που του υποδεικνυόταν από τους εθελοντές. Στη συνέχεια πήγαινε με τα πόδια στο κιόσκι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, όπου γινόταν η ταυτοποίηση της παραγγελίας και σημειωνόταν η ποσότητα που θα παραλάμβανε.

Η πληρωμή γινόταν σε ένα από τα τέσσερα ταμεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και με την απόδειξη πληρωμής και το σημείωμα της ταυτοποίησης της παραγγελίας, ο καθένας επέστρεφε στο όχημά του. Τέλος, με την απόδειξη πληρωμής στο χέρι κατευθυνόταν προς ένα από τα 4 φορτηγά, όπου την επεδείκνυε και παραλάμβανε το αλεύρι.

Τα βλέμματα όλων ήταν και πάλι στραμμένα στην Κατερίνη και το ¨κίνημα της πατάτας¨όπως βαφτίστηκε, πέρασε με επιτυχία στο επόμενο προϊόν. Πλέον, σειρά παίρνουν άλλα όπως το ρύζι και το ελαιόλαδο. Οι εθελόντριες και οι εθελοντές της Πιερίας αποτελούν πλέον πρότυπο αλληλεγγύης, προσφοράς και οργάνωσης. 

Τέλος, να πούμε ότι εκτός από αυτήν την τεράστια διανομή, ταυτόχρονα έγινε και συγκέντρωση του τηγανέλαιοι, που αρκετά μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης είχαν συλλέξει , ώστε να προωθηθεί καταλλήλως.



http://www.olympio-bima.gr