Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΛΗΡΩΜΗ ποιοτικού παρακρατήματος σκληρού σίτου, ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνει έλεγχο στοιχείων!


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ αδυνατεί (!!!) να κάνει έλεγχο στους δικαιούχους παραγωγούς που πιστοποιήθηκαν κατά AGRO για να πάρουν το ποιοτικό παρακράτημα.
Αντί αυτού ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ζητήσει από τους φορείς πιστοποίησης να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία
παραγωγών που έχουν αποσταλεί για τυχόν λάθη και μάλιστα ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός ολίγων ημερών!!! Συγκεκριμένα η προθεσμία για να ελεγχθεί το σύνολο των παραγωγών (… και δεν είναι λίγοι αυτοί …) που θα πληρωθεί το ποιοτικό παρακράτημα στο σκληρό σιτάρι είναι 20 Φεβρουαρίου…
Από τη μεριά τους οι περισσότεροι φορείς πιστοποίησης δηλώνουν πως «αδυνατούν να κάνουν τον έλεγχο των στοιχείων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και πως δεν είναι αρμοδιότητα κανενός ιδιώτη να προβαίνει σε τέτοιους ελέγχους αμισθί».
Στην όλη διαδικασία έχουν ενταχθεί και σύμβουλοι με τους οποίους η κάθε ομάδα έκανε την πιστοποίηση κατά AGRO, οι οποίοι φρόντισαν και έλαβαν κωδικούς εισόδου στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διορθωθούν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία πελατών – παραγωγών τους, που παρουσιάζουν προβλήματα. Πάντως και από τη μεριά τους εκφράζεται αμφιβολία αν και κατά πόσο θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.
«Αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα κινδυνεύει να τιναχτεί όλη η διαδικασία στον αέρα…» δήλωσε εκπρόσωπος φορέα πιστοποίησης.
Από τη μεριά τους οι διευθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ παρά τις ενοχλήσεις συμβούλων και φορέων πιστοποίησης, φαίνονται … εξαφανισμένοι … Προσπαθήσαμε επανειλημμένα σήμερα και χθες (15&16/2/2012 να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να μας πουν την άποψη τους για το θέμα και κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις μας, ενώ όπου βρέθηκε προσωπικό μας παρέπεμπε στην… προϊσταμένη (που φυσικά δε βρήκαμε ποτέ…).

Δια χειρός Θωμά Νικολόπουλου