Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

800 κιλά κρέας στην Αθήνα από το Δήμο Αραδίππου

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης προκειμένου να παραστεί στη διανομή 800 περίπου κιλών βοδινού κρέατος, που προσέφεραν οι κτηνοτρόφοι της
Αραδίππου, στα πλαίσια της εκστρατείας για συγκέντρωση τροφίμων που αποστέλλονται στην Ελλάδα για να διανεμηθούν στα συσσίτια στον ελληνικό λαό.

Οι κτηνοτρόφοι της Αραδίππου ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Δημάρχου για προσφορά κρέατος, ύστερα από συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκτός από κρέας, συγκεντρώθηκε και μεγάλη ποσότητα γάλακτος με το οποίο θα παρασκευαστούν χαλούμια και τυριά, τα οποία επίσης θα αποσταλούν στην Ελλάδα.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι «παρακολουθούμε όλοι με πόνο ψυχής τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν αρκεί να εκφράζουμε φραστικά την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις συνέπειες της κρίσης».

Θεωρούμε, συνέχισε, «ότι είναι καθήκον και χρέος κάθε οργανωμένου συνόλου και κάθε Κύπριου πολίτη, έμπρακτα να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό, ως Δήμος Αραδίππου – σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου – αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια. Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί από κτηνοτρόφους του Δήμου μας 800 κιλά κρέας το οποίο θα παραδοθεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για σίτιση αστέγων και απόρων».

Πρόσθεσε ότι «οι κτηνοτρόφοι της Αραδίππου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν ποσότητες γάλακτος για την παρασκευή χαλουμιών και τυριών. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας είναι συγκινητική. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και με άλλα είδη, γι’ αυτό καλούμε όσους μπορούν να μας βοηθήσουν, να το πράξουν».

Παράλληλα εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να εξέλθει το συντομότερο από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. «Προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες, για το καλό του ελληνικού λαού και του ελληνισμού στο σύνολό του», κατέληξε.

http://www.onlycy.com/