Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας

-          Προχωρούν οι διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πιερία.

Ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν για την προκήρυξη του
διεθνούς διαγωνισμού δημιουργίας Εταιρείας Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) στην Κεντρική Μακεδονία, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ιδιαίτερα η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου.
Συγκεκριμένα, υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 9-9-2011 (ΦΕΚ 2638 – 9/11/2011) και με βάση αυτή η ΔΕΠΑ Α.Ε. προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού (698/11ΔΠ) για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή.
Στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στις αρχές του 2013 μεταξύ των περιοχών που θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο θα είναι και η πόλη της Κατερίνης.


ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ κας ΜΙΧΟΥ
  
-          Η Βουλευτής Πιερίας έφερε το θέμα στην Βουλή με ερώτησή της (2-3-2010, Α.Π. 6831) προς την τότε Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη, επισημαίνοντας ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Πιερίας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο παρότι έχουν ήδη κατασκευαστεί 25.5 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και υψηλής πίεσης (βιομηχανικό δίκτυο – βασική αστική υποδομή – σύνδεση με Νοσοκομείο Κατερίνης).
-          Στην απάντησή του (16-3-2010, Α.Π.: Δ3/Α/οικ.4906) ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης ενημερώνει την Βουλευτή ότι εντός του Β΄ εξαμήνου 2011 θα προκηρυχθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί, κάτι που έγινε έστω και με μικρή καθυστέρηση δύο μηνών.
-          Η κα Μίχου ζητά την ταχύτερη υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών μέσα από την ομιλία της στη Βουλή (28-7-2011) επισημαίνοντας τα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία (Συζήτηση του σ/ν του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Για την λειτουργία Ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, για έρευνα παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις»).
-          Στις 24-1-2012 συναντά τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη ο οποίος την ενημερώνει ότι το Υπουργείο έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το θέμα βρίσκεται στην Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε. η οποία θα προκηρύξει τον διαγωνισμό.