Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσκληση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Πιερίας


Μεγάλη ανταπόκριση  για πρώτη φορά, από ιδρύσεως του συλλόγου είχε η πρόσκληση  των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Πιερίας, προς τα μέλη του  που 
πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στης 6 μ.μ.,  στην Κατερίνη  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.

  Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ενωτικό πνεύμα, με σκοπό την ενημέρωση των μελών για τις νέες εξελίξεις στον χώρο, ο έφορος του συλλόγου Αθανάσιος Τζήμας χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την παρουσία τους. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο οποίος έκανε εκτενείς αναφορές, για τον ρόλο του συλλόγου εφεξής, τόσο για την ενημέρωση των μελών όσο και στην στήριξη αυτών σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουν ενόψει των νέων εξελίξεων.


  Η ταμίας του συλλόγου κ. Βέττα Τσαουσίδου ανέπτυξε την ανάγκη μιας συμφέρουσας λύσης για τα μέλη,  επαγγελματικής αστικής ευθύνης και νομικής προστασίας.
  Στην συνέχεια ο έφορος Αθανάσιος Τζήμας έκανε εκτενείς αναφορές για τη νέα βάση δεδομένων που σχεδιάστηκε από την Τειρεσίας σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που θα περιλαμβάνει πράκτορες, μεσίτες και ασφαλιστικούς συμβούλους.  Ακολούθως  ανέπτυξε τα νέα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο και το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Όσοι δεν γνωρίζουν τις ενέργειες των Σωματείων, τους πληροφορούμε τόνισε ο Αθανάσιος Τζήμας και έφορος του συλλόγου, ότι όλα τα Σωματεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με έδρα την Αθήνα, έχουν ασκήσει από το  2007 αίτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση συγκεκριμένων ρυθμίσεων της υπ΄ αριθμ. Κ3-8010/8-8-2007 απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης «περί καθορισμού των απαιτούμενων προϋποθέσεων που αποδεικνύουν την εμπειρία, τις ικανότητες και τις γενικές εμπορικές και επαγγελματικές γνώσεις των Διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση.


  Ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Θ.Γεωργιάδης κατεύθυνε την ανοικτή συζήτηση και πρόσθεσε την σημασία στήριξης όλων των μελών, των προσπαθειών του συλλόγου, για το γενικό συμφέρων όλων.
 Ο γραμματέας του συλλόγου κ. Θ. Καρασαβίδης αναφερόμενος στην συμμετοχή του συλλόγου στην ομοσπονδία και στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου, τόνισε ότι μόνο έτσι θα ακουστεί και η φωνή εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, του διαμεσολαβητή της Πιερίας.
 Τέλος ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Παππάς έκλεισε την συζήτηση, αναπτύσσοντας το θέμα που ανέκυψε για το κρατικό σύστημα υγείας. 

  
    

Δια χειρός Αθανασίου Τζήμα