Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΊΝΗΣ

Προς: κ. Παπαοιεργίου Γεώργιο, Νομάρχη Πιερίας κ. Χιονίδη Σάββα, Δήμαρχο Κατερίνης
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου, Πιερίας Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Κατερίνης, Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, Υγειονομικό Τμήμα Νομαρχίας Πιερίας

ΘΕΜΑ : «Καταγγελία ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων».

Αγαπητέ κύριε Νομάρχα και κύριε Δήμαρχε,


Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης καθημερινά γινόμαστε δέκτες
παραπόνων των μελών μας και πλήθος άλλων πολιτών για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί από την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καφετεριών στις προσόψεις των καταστημάτων τους, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.


Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου δηλώνουμε ότι διαφωνούμε στον τρόπο που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις καφέ της πόλης μας τα τραπεζοκαθίσματά τους στους πεζοδρόμους της πόλης μας καθώς πλήττονται άμεσα ο προσκείμενες εμπορικές επιχειρήσεις και οι συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζουν κυριολεκτικά τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων ενώ παράλληλα παρενοχλείτε η πρόσβαση του πεζού σ' αυτές. Επίσης, εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομαλή διέλευση των πεζών και της γενικής αισθητικής του χώρου, θεωρούμε ότι θα πρέπει η υγειονομική υπηρεσία της πόλης μας να επιληφθεί του θέματος καθώς πιθανόν κάτω
από το επίπεδο των παταριών να δημιουργηθεί η ανάπτυξη διαφόρων ζωυφίων όπως κατσαρίδες, ποντίκια και άλλα.


Δηλώνουμε ακόμη ότι δεν διαφωνούμε στον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων και στην οριοθέτηση τους με τα ειδικά κάγκελα καθώς υπήρξε πάγιο αίτημα του Εμπορικού μας Συλλόγου όμως θεωρούμε ότι πρέπει υποχρεωτικά να μείνει ένας διάδρομος τουλάχιστον 3 μέτρων από τις προσόψεις των επιχειρήσεών τους, χωρίς φυσικά την τοποθέτηση των παταριών παρά μόνο των ορίων αυτών με κάγκελα. Εξάλλου, με την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων προς το κέντρο του πεζοδρόμου, τον περιορισμό τους στο ελάχιστο και της σωστής ανάπτυξής τους, δεν θα παρενοχλούνται τα εμπορικά προσκείμενα καταστήματα καθώς θα υπάρχουν διάδρομοι δεξιά και αριστερά του πεζοδρόμου ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα της ασφαλής διέλευσης των οχημάτων πρώτης ανάγκης.


Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια όλων αυτών είναι η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων από τη Δημοτική Αστυνομία και συνεχής ελέγχους των ορίων που θα τους υποδείξει η Δημοτική Αρχή.


Παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε του θέματος και αναιρεθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή των ειδικών παταριών μπροστά από τις επιχειρήσεις καφέ της πόλης μας και υιοθετήσετε τις προτάσεις μας καθώς τις θεωρούμε δίκαιες, λογικές, αποδεκτές από το σύνολο των επιχειρήσεων και κυρίως πρακτικώς εφαρμόσιμες.


Ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, παρακαλούμε να μας ενημερώνετε και να καλούμαστε σε διάλογο για οποιεσδήποτε αλλαγές προτίθεστε να υλοποιήσετε και αφορούν τα μέλη μας, δηλαδή τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας.
Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.


Εν αναμονή των ενεργειών σας.




Με εκτίμηση, Για το Διοικητικό Συμβούλιο


    Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Ρέχας Κωνσταντίνος           Πάππας Νικόλαος


16η5 Οκτωβρίου 2, Κατερίνη 601 00 Τηλέφωνο : 23510 - 27713 Fax:23510-77713

e-mail : empsyIkat@hol.gr



Ακολουθούν υπογραφές