Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Έξυπνες λύσεις στο διαδίκτυο!!!

Το freecycle.org είναι μια πρωτότυπη διαδυκτιακή κοινότητα που προσφέρει δεκάδες αγγελίες
προσφοράς και ζήτησης γιάφορων αγαθών και υπηρεσιών χωρίς την μεσολάβηση χρήματος
Η κοινωνία του δωρεάν στην Αθήνα με πηγή έμπνευσης τον άγγλο ακτιβιστή Μαρκ Μπόιλ. Μια ομάδα που έχει συγκεντρώσει Αθηναίους όλων των ηλικιών και βαλαντίων με έναν σκοπό: να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε όποιον τους τις ζητήσει.
Μια ομάδα που ασχολείται με τη φυσική δόμηση,τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και το  φυσικό τρόπο  ζωής αποδεικνύοντας πως με  λίγη καλή θέληση και τις κατάλληλες γνώσεις μπορούμε να ζούμε σε πλήρη αρμονία με τη φύση.
Ξεκινώντας  από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, στο Πελίτι φροντίζουν για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών,την  ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος καθώς και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.
Το xariseto είναι μια προσπάθεια ενάντια στην καταναλωτική μανία μέσα από τη υιοθέτηση μιας διαφορετικής κουλτούρας. Οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν αντικείμενα χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος με μοναδικό νόμισμα την καλή τους θέληση και την αλληλεγγύη.
Είναι όλοι εκείνοι που αποφάσισαν να διεκδικήσουν το χώρο που τους ανήκει σε μια βίαιη και αφιλόξενη πόλη. Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και τιμωρούν παραδειγματικά όσους αποφασίζουν να φέρονται σαν γάιδαροι.. και όπως δηλώνουν στο Μανιφέστο τους : Ο ακτιβισμός έχει το κόστος του. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν συγκρουστούμε με τα κατεστημένα: τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας , το βόλεμά μας , την αδιαφορία μας. Γι’ αυτό αναλάβαμε δράση. Τέρμα η ανοχή και τα παρακάλια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να πληρώνει το τίμημα επιτόπου. Μπορεί να ακούγεται σαν “να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας” αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Και μην ξεχνάτε: οι παράνομοι έκαναν πρώτοι την αρχή!
Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας,την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της άλλης Αθήνας.
Στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδ. Πηγής, εκεί που παλιά υπήρχε ένα τσιμεντένιο πάρκινγκ, έχει φυτρώσει με πρωτοβουλία των κατοίκων των Εξαρχείων μια μικρή πράσινη  όαση. Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο , όπου πραγματοποιούνται συνεχώς εκδηλώσεις και δρώμενα αποδεικνύοντας πόσα μπορεί να πετύχει η θέληση λίγων κόντρα στη διάθεση του κράτους..
Μια ανοικτή συνέλευση ποδηλατών και ποδηλατισσών στην Αθήνα που προσπαθεί με ακτιβίστικους και όχι μόνο τρόπους να προωθήσει την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη
Μια ομάδα που βαρέθηκε να βλέπει παράνομες πινακίδες να ασχημένουν τις γειτονιές και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Με μερικές πένσες και μεράκι κάνουν αυτό που δεν κάνουν αυτοί που θα έπρεπε να το κάνουν.
Απλοί πολίτες που παλεύουν για την μεταμόρφωση του  εγκαταλελειμμένου ιστορικού σπιτιού του Κωστή Παλαμά, από άνδρο τοξιμανών, σε ένα ζωντανό κομμάτι του πολιτιστικού και κοινωνικού ιστού της πόλης.
Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μία γυναικεία οργάνωση βάσης με εθελοντικό χαρακτήρα, που λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Mια από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις τους είναι η τράπεζα χρόνου. Ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών που υποστηρίζεται από το δικό του εσωτερικό «νόμισμα – χρόνο» ή «νόμισμα – εργασία»
Η Γενιά των 700 ευρώ (G700) είναι μια εναλλακτική κίνηση πολιτών στο διαδίκτυο, στην οποία συμμετέχουν νέοι, στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35, οι οποίοι προβληματίζονται έντονα για τη γενιά τους και αυτά που τους επιφυλάσσει το μέλλον.




Το forfree.gr είναι το πρώτο ελληνικό website που εξειδικεύεται στο να συγκεντρώνει όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί κανείς να διασκεδάσει ακόμα και με άδειο πορτοφόλι!
Στo sportlemon θα βρείτε μεταδόσεις όλων των αθλητικών εκδηλώσεων από όλο τον κόσμο εντελώς δωρεάν.
Το πρώτο ελληνικό website διαγωνισμών που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2009. Ενημερώνεται καθημερινά μόνο με διαγωνισμούς που διοργανώνονται από αξιόπιστους διοργανωτές. Μπορείτε να βρείτε επίσης προσφορές & δωρεάν δείγματα
Ένα από τα πιο πλούσια ιστολόγια σχετικά με τις δωρεάν υπηρεσίες στο διαδύκτιο και όχι μόνο.  Περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα , από δωρεάν sms , δωρεάν download μέχρι δωρεάν κατοικίδια. Τέλος διαθέτει ειδική κατηγορία για τα δωρεάν ανά νομό
Από τότε που ξέσπασε η κρίση η ζωή μας άλλαξε -όπως των περισσότερων Ελλήνων άλλωστε. Στο kano-oikonomia δεν πιστεύουν ότι πρέπει να κλειστούμε στο σπίτι και να μην καταναλώνουμε τίποτα.  Πιστεύουν στην αλλαγή κάποιων συνηθειών, στην αναζήτηση ευκαιριών, στην στροφή προς έναν οικολογικό τρόπο διαβίωσης, στην αλληλοβοήθεια και αλληλοστήριξη, καθώς και στη θετική ενέργεια που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.
Στo opencalendar θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στην πόλη  καθώς και όλες τις εκδηλώσεις  με ελεύθερη είσοδο.


Εδώ θα βρείτε οτιδήποτε συμβαίνει δωρεάν τόσο στην πόλη όσο και στο διαδίκτυο και θα κερδίσετε εντελώς δωρεάν δώρα από τους χορηγούς.
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια δωρεάν ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία που θα βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα βρίσκονται ως επί το πλείστον σε μορφή pdf ή σε on-line μορφή (σελίδες html).
Δωρεάν εκδηλώσεις, θέατρο, συναυλίες, εκπαίδευση, βιβλία, software, μουσική, υπηρεσίες, παιχνίδια, διαγωνισμοί και πολλά άλλα..
Το eBooks4Greeks.gr είναι μία νέα ιστοσελίδα που ήδη φιλοξενεί πολλά και ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (free e-books). Στη διαδικτυακή αυτή βιβλιοθήκη μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε το επιθυμεί, νόμιμα και εντελώς δωρεάν.
Οδηγός επιβίωσης για την γενιά των 700 ευρώ
Μέχρι να έρθουν οι πραγματικές λύσεις ο εναλλακτικός τρόπος ζωής θα είναι αναγκαίος για κάποιους. Εδώ είναι ένας οδηγός για την επιβίωσή τους.

Δια χειρός cristina