Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 28 χρονου δημοσιογράφου .Οι δράστες τον κρατούσαν για 16 ημέρες


Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάσθηκε η απαγωγή του 28χρονου δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί πρωινές ώρες της 24-06-2011, από την περιοχή
των Αμπελοκήπων και απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του νυχτερινές ώρες της 10-07-2011, αφού προηγουμένως η οικογένειά του είχε καταβάλει ως λύτρα το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος και συνελήφθη, δύο υπήκοοι Μολδαβίας 30 και 26 ετών και ένα ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο τύπου VAN ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή, το οποίο αναγνωρίσθηκε από τον παθόντα.

Συγκεκριμένα οι δράστες απήγαγαν τον 28χρονο δημοσιογράφο από το ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, ενώ είχε εξέλθει από το ασανσέρ. Με την απειλή όπλων, τον κατέβασαν στο υπόγειο parking, του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν στο προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτ-το, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου παρέμεινε σε ομηρία για 16 ημέρες.

Οι δράστες αρχικά απαίτησαν από την οικογένεια του απαχθέντα στην Κύπρο, το χρηματικό ποσό των (4.000.000) ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατεβλήθη το χρηματικό ποσό του (1.000.000) ευρώ και οι δράστες απελευθέρωσαν τον απαχθέντα τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011 σε περιοχή της Αττικής.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες γνώριζαν λεπτομέρειες για το θύμα και τους χώρους της πολυκατοικίας καθ’ ότι κατά το παρελθόν είχαν εργασθεί σ’ αυτή, εκτελώντας οικοδομικές εργασίες.


http://www.skai.gr/news/greece/article/192680/exihniastike-i-apagogi-28-hronou-dimosiografou-oi-drastes-ton-kratousan-gia-16-imeres/