Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων



-     Επιστολή της Βουλευτού Πιερίας στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικο, τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Έξαρχο και τον Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και
υπεύθυνο για το Πόθεν Έσχες των Βουλευτών κ. Ε. Αργύρη.
-     Μεταξύ άλλων η κα Μίχου ζητά το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και σε όποια άλλη χώρα ή τράπεζα και αν βρίσκονται.

Με αφορμή την διαδικασία που έχει ξεκινήσει στην Βουλή για την διερεύνηση τυχόν τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν βουλευτές στην Ελβετία, η κα Μίχου, μαζί με την παροχή της σχετικής εξουσιοδότησης, απέστειλε επιστολή στα αρμόδια, όργανα με την οποία ζητά το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος τραυματίζεται διαρκώς από φαινόμενα διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας.
Αυτή τη στιγμή που οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματά τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που τους εκπροσωπούν δεν έχουν αποκτήσει περιουσία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Για τον λόγο αυτό, θεωρώ θετική την πρωτοβουλία για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία, όμως θεωρώ ότι πρέπει να επεκταθεί σε ΟΛΟΥΣ τους τραπεζικούς λογαριασμούς ΟΛΩΝ των πολιτικών προσώπων – και όχι μόνο των βουλευτών – στην Ελλάδα και σε όποια άλλη χώρα ή τράπεζα και αν βρίσκονται».