Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χάος στο Ληξιαρχείο Αθηνών


Είχαμε ακούσει πολλές φορές στο για τον εκσυγχρονισμό και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δήμου από την την δημοτική αρχή Καμίνη αλλά κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Το Ληξιαρχείο Αθηνών γύρισε πίσω στη λίθινη εποχή.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε την μεταφορά της υπηρεσίας από την οδό Μητροπόλεως στο κτίριο του
παλιού δημαρχείου στην πλατεία κοτζιά. Ετσι από έναν χώρο 370 τ.μ σε τρείς ορόφους οι υπηρεσίες "συμπιέστηκαν" σε 3 μικρές αίθουσες στο ισόγειο του δημαρχείου

Το αλλαλούμ είναι απίστευτο. Αλλού βρίσκονται οι υπάλληλοι και αλλού τα περισσότερα ληξιαρχικά βιβλία. Ακόμα και στο υπόγειο. Οποιος πήγε την προηγούμενη εβδομάδα να εξυπηρετηθεί αντίκρισε μια άκρως απογοητευτική εικόνα.

Υπάλληλους ο ένας κυριολεκτικά πάνω στο άλλο, σε λίγα τετραγωνικά μέτρα χώρου και τις ουρές των πολιτών να φθάνουν μέχρι έξω από το κτίριο. Οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούσαν να εξηπηρετηθούν με εργάτες να δουλεύουν πάνω απο τα κεφάλια τους.

Τηλέφωνα και φαξ είναι πλέον πολυτέλειες ενώ οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να βγάλουν φωτοτυπίες από το μοναδικό απαρχαιωμένο φωτοτυπικό μηχάνημα που υπάρχει.

Η υπηρεσία ήδη υπολειτουργούσε από το καλοκαίρι με μεγάλες καθυστερήσεις μετά την εκδίωξη των συμβασιούχων από την δημοτική αρχή Καμίνη αλλά πλέον η κατάσταση και με την μετακόμιση έχει φτάσει στο ναδίρ.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας ήταν άφαντη, το ίδιο και η υπεύθυνη αντιδήμαρχος κ. Κοντοσταθάκου.

Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε ποιοί "φωστήρες" του Δημάρχου βρίσκονται πίσω από αυτή την πετυχημένη μετακίνηση της υπηρεσίας και αν αισθάνονται ικανοποιημένοι με το έργο τους.

Μπράβο δήμαρχε! πάντα τέτοια!